Dehidrirane ruže sve su popularniji izbor cvijeća za poklon. One izgledaju potpuno isto kao tek ubrane svježe ruže, čak su mekane na dodir a traju od 6 mjeseci do dvije godine. Saznajte sve o procesu stvaranja dehidriranih ruža i prednostima ovog jedinstvenog cvjetnog poklona.

Postupak dehidriranja ruža razlikuje se od pukog sušenja. Kad ljudi suše cvijeće, obično ga objese naopako nekoliko dana do tjedna, što temeljito dehidrira stabljiku i cvijet.

dehidrirane ruže roze

Zašto su dehidrirane ruže savršen poklon?

Osušene ruže izgube boju i vrlo su krhke na dodir. Dehidrirane ruže nisu potpuno osušene kako latice ne bi mogle otpasti i one izgledaju kao tek ubrane.

Ako je postupak konzerviranja obavljen ispravno, očekujte da dehidrirane ruže izgledaju nevjerojatno živopisno, a zadržavaju trajnost.

Presudno je pravilno dehidrirati cvijeće kada izgleda najbolje. Očuvanje svježeg cvijeća na vrhuncu njihove ljepote omogućuje stvaranje dugotrajnih cvjetnih aranžmana koji izgledaju 100% prirodno.

Dehidriranje cvijeća je postupak kojim se prirodni sok cvijeta zamjenjuje konzervansima.

dehidrirane ruže u kutiji

Koje su prednosti?

Primarna prednost dehidriranih ruža je njihova trajnost. Također je dobro što im nakon očuvanja ne treba voda ili sunčeva svjetlost. Zbog toga su ovakve ruže pogodne za širok spektar primjena.

Također su odličan izbor za poklon jer primatelj može uživati u prirodnoj ljepoti ruže puno duže.

Možete odlučiti da svoje sačuvane ruže postavite na policu ili u vazu, gdje mogu trajati između 6 mjeseci i dvije godine. Neki aranžmani od dehidriranih ruža isporučuju se u zatvorenim kutijama, zbog kojih traju maksimalno dugo. Ove vrste cvijeća su prekrasan trajni ukras za svaku prostoriju.

dehidrirana ruža u kutiji

Zašto je očuvano cvijeće skuplje od svježeg?

 

Konzerviranje cvijeća je dugotrajan i skup postupak koji koristi visokokvalitetne netoksične kemikalije. Kako bi se osiguralo da očuvani cvijet udovoljava strogim standardima kontrole kvalitete, koriste se samo najkvalitetniji cvjetovi.

Kako održavati dehidrirane ruže?

 

O dehidriranim ružama treba minimalna briga, samo slijedite slijedeće korake:

 

  • Nikada ne zalijevajte dehidrirane ruže
  • Izbjegavajte izravno izlaganje sunčevoj svjetlosti i toplini
  • Ako se prašina skuplja nakon nekoliko mjeseci, nježno je ispušite
  • Suzdržite se od uklanjanja ruža iz kutija, buketa ili posude. Očuvane ruže mogu se oštetiti u procesu uklanjanja.
Dehidrirane ruže pod zvonom
0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u Trgovinu