Vjenčanje spada u jedan od najvećih događaja u životu. Dani prije vjenčanja obično su ispunjeni zabavama, isprobavanjem odjela, vjenčanica, degustacijama kolača, pripremama oko ceremonije i zabave nakon. Tada dolazi i sam dan vjenčanja, sa svom svojom pompoznošću.

Ipak, vjenčanje je tek početak nove faze u životu, a puno toga slijedi nakon samog vjenčanja.

Donosimo vam 6 razloga zašto je godišnjica braka jednako ako ne i važnija od vjenčanja:

Prilika za podsjetiti se dana vjenčanja

mladenci

Mnogo parova ulaže svu energiju na planiranje vjenčanja – financijski, fizički i mentalno. Žive za taj dan. Nakon što toliko uložite na proslavu, ima smisla povremeno se i osvrnuti na nju.

Izvucite albume sa fotografijama, posjetite crkvu, zavirite u hotel ili restoran gdje ste slavili, možda čak i odjenite svoju vjenčanicu onako za zabavu. Razgovarajte jedno s drugim o svim svojim osjećajima od tog dana. Čak i stvari koje na dan vjenčanja nisu bile toliko zabavne, sada bi mogle biti apsolutno smiješne. Sjećanje  prilikom godišnjice braka pomaže obnoviti izvorne osjećaje i prikazuje koliko ste daleko stigli.

Zašto ste se odlučili vjenčati?

Lako se možete uvući u posao, obiteljske obaveze i druge svakodnevne zadatke koji vam uzimaju svo vrijeme. S vremenom parovi koji su bili zaljubljeni preko ušiju upadnu u dnevnu kolotečinu i zaborave jedno na drugo.

To ne znači da ljubav nestaje nužno, ali pažnja koju ste nekada davali jedni drugima preusmjerila se na nešto drugo. Nakon nekog vremena dvoje ljudi se ponekad osjeća kao da su se razdvojili, ili čak da se uopće ne poznaju.

Životne brige i obaveze nekad je teško staviti po strani ali uvijek možete napraviti pauzu i proslaviti godišnjicu braka kako biste se podsjetili zašto ste se zajedno okupili na prvom mjestu.

Stvorite nove uspomene

Proslava godišnjice braka ne mora se u potpunosti kretati stazom sjećanja. Pokušajte razmišljati van okvira kako biste mogli začiniti svoj brak novim uspomenama.

Planirajte dejt radeći nešto što vas dvoje nikada ranije niste napravili, ili smislite jedinstveni poklon za bračnog partnera/icu.

vjenčani buket

Prilika za postavljanje ciljeva

Neki parovi su organizirani u redovitom postavljanju ciljeva, ali mnogi pritom misle samo o financijskim ili poslovnim ciljevima. U odnosima su jako bitni i drugi ciljevi koji nisu nužno materijalne prirode. Ako postavljanje ciljeva za vaš brak nije dio vaše uobičajene rutine, obljetnica može pružiti savršenu priliku za razmišljanje u kojem smjeru želite razvijati svoj brak.

Izgovor da učinim nešto zabavno

Ako vam se čini da rijetko izlazite zajedno i činite nešto uzbudljivo, godišnjica braka je savršen izgovor za izlazak iz vaše rutine i opuštanje. Čak i ako redovito izlazite, uvijek je dobrodošao drugi razlog za slavlje, zar ne?

Razmislite o svojoj redovitoj rutini, a zatim se potpuno izbacite iz nje. Umjesto da rezervirate večeru na svom uobičajenom mjestu, pokušajte s potpuno novim mjestom ili umjesto toga planirajte piknik u parku. Ako si to možete priuštiti, uredite bijeg iz grada za svoj poseban dan. To može biti samo jedna noć, vikend ili čak i duže – što god vam odgovara.

cvijeće u kutiji

Stručnjaci kažu da je važno

Tako je: istraživači su otkrili da parovi koji slave važne datume u svojoj vezi ostaju puno duže zajedno nego oni koji to ne čine. Sve možete raditi jednostavno ako je to vaš stil. Važno je da se međusobno poštujete i da se vaš odnos osjeća posebnim!

Idite na vikend bijeg van grada; prelistate fotografije vjenčanja; iznenadite svog partnera/icu buketom cvijeća. Nije zapravo važno kako ste odlučili obilježiti svoju godišnjicu. Važno je da to učinite. Cvijeće je divan način da se netko osjeća obožavano, a OPG Frezija ima zadivljujuće cvjetne poklone za obljetnicu.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u Trgovinu