Novo veliko istraživanje potrošača koje je Q&A proveo u Europi, a koje je naručio Chrysal, pokazalo je da kupci očekuju da cvijeće traje najmanje osam dana. Da bi se ispunila ova očekivanja, ključna je uporaba hrane za cvijeće, međutim, studija je također pokazala da samo polovica sudionika dosljedno koristi cvjetnu hranu.

Potrošači očito nisu u potpunosti svjesni blagodati hrane za cvijeće, ali dijeljenjem znanja da ona zaista djeluje, ta bi se uvjerenja mogla značajno promijeniti.

Što je u tim tajanstvenim paketićima hrane za cvijeće?

 

Ako ste ikad dobili buket, možda ste dobili i tajnoviti paketić hrane za cvijeće u prahu. Ti paketići obično sadrže tri sastojka: limunsku kiselinu, šećer i – vjerovali ili ne – izbjeljivač.

Biljke stvaraju šećer tijekom fotosinteze, ali kad su ubrane prekinut je njihov dovod hrane. A budući da se cvijeće često bere prije nego što se potpuno razvije, treba mu malo hrane da ojača pupove.

Limunska kiselina poput limunovog soka snižava razinu pH u vodi. To omogućuje vodi da brže putuje, što može smanjiti broj uvenutih cvjetova.

Hraneći cvijeće saharozom također možemo potaknuti rast neprijateljskih mikroorganizama. Tu dolazi biocid poput izbjeljivača koji sprečava bakterije da zamagljuju vodu i ometaju unos vode u stabljiku. Također sprječava neugodan miris.

Izrežite stabljike pod uglom od oko 45 stupnjeva (to otkriva veću površinu za unos vode) i skinite sve listove ispod vodene linije kako biste zaustavili rast bakterija.

prehranite cvijeće

O istraživanju

 

Surađujući s 8 000 ispitanika, veliko istraživanje potrošača koje je u Europi proveo Q&A, a naručio Chrysal, pokazalo je da 91% potrošača smatra svježinu cvijeća najvažnijim aspektom pri kupnji cvijeća. Štoviše, potrošači očekuju da cvijeće traje najmanje osam dana. Međutim, istraživanje pokazuje da samo 54% (europskog prosjeka) potrošača neprekidno koristi vrećicu s cvjetnom hranom, a mnogi potrošači još uvijek nisu svjesni blagodati cvjetne hrane. Jednom kada se objasni da će cvjetna hrana učiniti da vaše cvijeće ostane lijepo, pokazalo je da će 85% kupaca početi češće koristiti cvjetnu hranu. To će dovesti do boljeg iskustva te do sretnih i vjernih kupaca.

OPG Frezija poklanja svim svojim kupcima buketa vrećicu hrane za cvijeće.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u Trgovinu