Tko je najljepši?

 

“Ogledalce, ogledalce, tko je najljepši na svijetu?” pitanje je na koje su odgovor tražili još u bajkama. Svidio se on vama ili ne, uvijek se možete izvući na davno izrečenu mudru misao “ljepota je u oku promatrača”.Isto pravilo vrijedi i u carstvu cvijeća. Poznato je da je ruža nosi titulu kraljice, no postoji ipak još par cvjetova koji se međusobno natječu za titulu najljepšeg. Ako je vjerovati vrtlarima, njihovim najbližim suradnicima, ovo je nalijepše cvijeće na svijetu. Ostavite glas ispod cvijeta koji vam se najviše sviđa ili nam dajte prijedlog u komentarima.

Sakura

sakura
glasanje sakura

Možda niste znali ,no sakura je japanski naziv za cvijet trešnje. Već je stoljećima taj krhak i nježan cvijet neslužbeni simbol zemlje izlazećeg sunca.
Bio on u bijeloj ili ružičastoj boji, jednako je fascinantan. A koliko je zapravo fascinantan, govori i činjenica da turisti dolaze sa svih strana svijeta u Japan samo kako bi gledali njegovo dvotjedno cvjetanje. Ako vam je Japan ipak predaleko, budite bez brige jer je ovo cvjećanstvo izuzetno kultivirana vrsta.

Kala

Kale
glasanje Kala

Za ovaj cvijet nikad ne biste pogodili da je podrijetlom iz močvarnih afričkih područja.
Elegantan i profinjen,i to u cijelom spektru boja, rado je viđen gost na svečanostima razne vrste. Jedna je od rijetkih koja cvjeta zimi,a razveselit će vas činjenica da kao rezan cvijet u vazi živi jako dugo.

Orhideja

flower box orhideje za Valentinovo
glasanje orhideja

Ne postoji osoba koja bar jednom u životu nije imala orhideju kao zelenog ljubimca.
Preživio on dulje od par mjeseci ili ne, morate priznati da je orhideja s razlogom na vrhu ove ljestvice. Cvijet koji može biti u obliku leptira, goluba ili čak pčele te nekoliko tisuća njenih vrsta sigurno vam neće olakšati potragu za onom pravom. Osim kao najljepše, nose i titulu primadona jer će vas poprilično izmučiti dok ne pogodite idealne uvjete za njeno vladanje vašom sobom, iako samo i iz tegle.

Ruža

crvena ruža
glasanje ruža

Ruža je jedna od najpopularnijih i najdražih cvjetova svih vremena i njezino značenje znaju gotovo svi na nekoj razini. Ruže, s njihovom jedinstvenom kombinacijom bodljikavih stabljika i mirisnih cvjetova, često su cijenjene kao simbol postignuća, završetka i savršenstva. Ruža je višegodišnja biljka koja ima preko 300 vrsta. Neke od njih imaju usko spakirane latice, dok neki imaju labave latice. Tradicionalna ruža obično je tamnocrvene boje s dugom stabljikom i bodljama. Različite ruže simboliziraju različite stvari; žuta ruža simbolizira prijateljstvo, zrelu ljubav i radost dok bijele ruže označavaju svetost, čistoću, mir i tajnog obožavatelja. Crvena ruža simbolizira besmrtnu ljubav i strast, a ružičasta ruža predstavlja iscjeljenje, nevinost i prvu ljubav.

Tulipan

tulipani
glasanje tulipan

Njihova višegodišnja lukovica čini ih simbolom uskrsnuća i odlučnosti. Ovaj prekrasan cvijet ima 109 vrsta. Cvijet ima 6 latica izrazito odvojenih jedna od druge. Tulipani su dostupni u raznim bojama koje uključuju crvenu, ružičastu, žutu, narančastu i ljubičastu. Cvijet tulipana cvijet je 11. godišnjice braka i predstavlja eleganciju i gracioznost. Žuti tulipani simboliziraju vedrinu, a bijeli tulipani oproštaj. Ljubičasti tulipan sinonim je za kraljevstvo, a crveni tulipani simboliziraju duboku ljubav. Vjeruje se da crno baršunasto središte tulipana predstavlja srce ljubavnika.

Suncokret

suncokret
glasanje suncoret

Prvi je suncokret uzgojen u Srednjoj i Južnoj Americi i jedinstvena je kombinacija ljepote i korisnosti. Koriste se za ukrašavanje i za opskrbu uljem i hranom. Vesela lica suncokreta simboliziraju sunce, toplinu, sreću, obožavanje i dugovječnost. Oni su cvijet 3. godišnjice i definitivno su među najomiljenijim cvjetovima na svijetu.

Ljiljan

ljiljan
glasanje ljiljan

Ljiljani su najčešće korišteni cvijet za sprovode jer simboliziraju nevinost koja je vraćena duši pokojnika. Stargazer ljiljan simbolizira simpatiju i povezan je s veličanstvom i čistoćom i bio je simbol čistoće i čistoće Majke Marije. Dok lišće simbolizira njezinu skromnost, bijela latica predstavlja njezinu nevinost i čistoću. Peruanski ljiljani predstavljaju prijateljstvo i odanost, dok ružičasti ljiljani predstavljaju bogatstvo i prosperitet. Ovo prekrasno cvijeće uvijek donosi mir primatelju.

Narcis

Narcis
glasanje Narcis

Narcisi su lijepi zlatnožuti cvjetovi dugih stabljika koji su sinonim za proljeće. Botaničko ime narcisa je Narcis, a u Engleskoj je poznat i kao jonquils. Narcisi su simbol obnove i novog početka. Žalosnoj i nesretnoj osobi donose ohrabrenje i nadu. Narcisi imaju nekoliko značenja. Zalaže se za iskrenost, oprost i iskrenost. Kinezi ga često vide kao simbol sreće i slave kad god narcisi procvjetaju. Buket narcisa darovan nekoj osobi osigurava sreću.

Lotos

 

lotus
glasanje Lotus

Biljka lotos pripada rodu Nillumbik i nosi simboličko značenje u glavnim kulturama širom svijeta. Cvjetno značenje biljke Lotus je ponovno rađanje. U budizmu se na to gleda kao na znak čistoće govora i uma i povezan je s duhovnim buđenjem i prosvjetljenjem. U hinduizmu je povezan s ljepotom i predstavlja kako se osoba može probuditi u duhovnu stvarnost. U Egiptu lotos stoji za sunce. Najupečatljivija značajka lotosa je da, iako raste u blatu i vraća se unutra, cvjeta sljedeći dan.

Cvijet jabuke

 

cvijet jabuke
glasanje Jabuka

Cvjetovi jabuke jako su mirisno cvijeće koje su drevni Kelti počastili kao simbol ljubavi i njime bi često ukrašavali svoje domove. Prema biblijskoj priči, cvijet jabuke simbolizira osjećaj obećanja. San o cvjetovima cvjetova jabuke simbolizira dug život i veliki uspjeh na polju trgovine.

Iris

 

iris
glasanje Iris

Cvijet irisa povezan je s vjerom, mudrošću, nadom u prijateljstvo i hrabrošću. Lišće u obliku oštrice označava tugu koja je probila srce. Simbolično značenje cvijeta irisa ovisi o boji. Bijeli iris simbolizira čistoću i ljubaznost, žuti iris simbolizira strast, plavi simbolizira nadu i vjeru, a ljubičasti simbolizira mudrost i komplimente. Iris je cvijet rođenih u veljači i cvijet 25. godišnjice braka.

Božur

 

božur
glasanje Božur

Božur ili peonija je dobio ime po Paeonu, liječniku bogova koji je primio cvijet na planini Olimp. To je tradicionalni kineski cvijet. To je cvijet 12. godišnjice i nadaleko je poznat kao cvijet bogatstva i časti. Ovo cvijeće je vrlo mirisno i nevjerojatno miriše. Dolaze u nekoliko boja poput bijele, crvene, žute i ljubičaste. Također se smatra cvijetom sreće i simbolizira sretan brak. Stoga je idealan cvijet za vjenčanje i svečanosti.

Magnolija

 

Magnolija
glasanje Magnolija

Cvjetovi magnolije malo se razlikuju od ostalih cvjetova jer nemaju latice. Umjesto toga imaju tepice umjesto latica koje su čvrste strukture. Cvjetovi magnolije dolaze u raznim bojama i svaka boja označava nešto ili drugo. Bijele znače čistoću i savršenstvo, ružičasta magnolija znači mladost i sreću, a ljubičasta najbolje želje za zdravlje i sreću. Magnolije su također povezane sa životnom snagom i često se šalju povodom rođenja djeteta.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u Trgovinu