Evo kako možete osvježiti stan bez da odete u bankrot

Nažalost posljednjih mjeseci provodimo više vremena u zatvorenom prostoru nego što bismo to željeli. Da bi nam to novo normalno bilo malo  ugodnije donosimo vam par ideja kako da osvježite prostor u kojem živite:

Zamijenite prekidače i utičnice

Interijer u kojem nedostaje detalja, koliko god lijepo uređen, ipak nije potpun. Kada govorimo o detaljima, često zaboravljamo one koje svi imamo, ali ih ne uočavamo. Među njima su zasigurno sklopke i utičnice. Ako imate prekidače još iz 80-tih, možda je vrijeme za promjenu.

Sklopke i utičnice Schneider Electric

Osvježite ulaz u stan

Čak i najbolje dizajnirane kuće ili stanovi zanemare ulazni hodnik ili prostor. Nakon što se vratite kući s dugog radnog dana, želite da se vaša blagovaonica ili ulazni prostor osjećaju, barem, nekako ugodno. Razmislite o novim kukama za kapute ili mjestu za postavljanje ključeva, možda trebate košaricu za kovanice koje vam stalno ispadaju.

kuke za kapute
ileks u vazi

Dodajte malo cvijeća

Ako pažljivo gledate fotografije u časopisima ili na portalima posvećenim interijerima, već ste sigurno primijetili što je zajedničko najljepšim interijerima. Cvijeće, dakako. Bilo da je riječ o svježem cvijeću u vazi ili o trajnici u tegli, biljke prostoru daju dašak prirodnosti, života i teksture. U modernim interijerima, cvijeće ublažava strogost linija i kreira atmosferu – a cvijeće ćemo birati ovisno o tome koju i kakvu atmosferu zapravo želimo postići.

Ne trebamo ni spominjati tko ima najljepše svježe sezonsko cvijeće.

Oslobodite kuhinjski pult i napravite mjesta za kuhanje

Stvari poput češnjaka i luka ne bi se trebale čuvati u hladnjaku, ali čudno mi je čuvati ih u ormariću … što znači da obično završe na hrpi na kuhinjskom pultu. Umjesto toga, pretvorite bilo koji zidni prostor u improviziranu smočnicu pomoću kukica i žičanih košara za spremanje tih slobodnih predmeta.

kuhinjska smočnica
ručica na vodokotliću

Izvršite male nadogradnje

Vjerovali ili ne, nešto tako malo kao što je zamjena ručke na vodokotliću može napraviti veliku razliku u ukupnom izgledu prostorije poput kupaonice. Za samo nekoliko kuna možete zamjeniti staru hrđavu ručicu za lijepu novu izrađenu od mesinga.

Napravite istaknuti zid

Sigurno ste čuli za “statement wall” ili, u našem prijevodu, istaknuti zid i možete  pretpostaviti što se pod njim podrazumjeva. To je, zapravo, zid koji se po boji ili drugim odlikama razlikuje od svih ostalih.

Devedesetih godina i početkom 2000-itih, mogli ste vidjeti bijelu sobu gdje je samo jedan zid obojan narančasto ili crveno. To bi se smatralo starom školom istaknutog zida – jednostavno ali previše puta korišteno stilsko rješenje, od koga su dizajneri na kraju pobjegli zbog prevelike upadljivosti i popularnosti.

Danas je istaknuti zid, ili statement wall, na malo drugačiji način, ponovo u trendu. Sa mnogo maštovitijim izborom boja, završnih obrada i obrazaca, moderni istaknuti zid dobija novo mjesto u prostoru i savršeno se uklapa u urbani dizajn.

istaknuti zid
statement wall

Nadamo ste da ste uspjeli pronaći koju ideju za osvježenje vašeg stana bez da odete u bankrot. Napišite nam u komentarima vaše trikove za ljepši prostor bez velikog troška.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u Trgovinu