Želite li svoju djecu naučiti malo više o prirodi? Naučite ih kako obojati cvijeće i kako cvijet pije svoju hranu kroz stabljiku. Zaigrajte se bojama i probudite kreativnost u sebi.

Dok nam priroda pruža mnogo cvijeća u najrazličitijim bojama, neki od cvjetova sjajnih boja koje vidite na vjenčanjima, u cvjećarnicama i u časopisima ponekad je obojeno cvijeće.

1. IZABERITE CVIJEĆE

bijela ruža korak 1

Proces bojanja svježih cvjetova uključuje dodavanje boje za hranu u vodu i čekanje da je cvijeće upije. Najbolje odabrati svijetlo obojene cvjetove. Popularni izbor uključuje ruže, tratinčice, orhideje i krizanteme, ali možete isprobati bilo koji cvijet svijetle boje.

2. ODABERITE BOJE

boja za hranu korak 2

Odlučite koje boje želite. Ako koristite tekuću boju za hranu, možete miješati boje kako biste obojali cvijeće u bilo koju boju. Obično setovi boja za hranu dolaze s žutom, crvenom, zelenom i plavom bojom, ali možete ih kombinirati da biste stvorili druge boje. Alternativno, možete koristiti cvjetne boje u prahu

3. OBOJITE VODU

Napunite vazu s par centimetara tople vode. U vodu dodajte hranu za cvijeće i boju. Nema ispravnog ili pogrešnog načina dodavanja boje; što više bojila dodate, to će konačna boja cvijeća biti živahnija, što je manje boje, rezultirati će svjetlijim tonovima.

4. PRIPREMITE CVIJEĆE

Prije nego što svoje cvijeće stavite u obojenu vodu, trebate odrezati stabljike. Upotrijebite škare za cvijeće ili oštar nož te odrežite par centimetara pod kutom od 45 stupnjeva. U ovom trenutku uklonite sve suvišne listove koje ne želite. To će omogućiti optimalnu apsorpciju vode, ubrzavajući ukupno vrijeme koje je potrebno da cvijeće promijeni boju.

Nakon što kupite svoje cvijeće, možete ga ostaviti bez vode nekoliko sati. Ono će ožedniti i kad jednom podrežete stabljike i stavite ih u otopinu, ono će brzo upiti boju.

5. STAVITE CVIJEĆE U VODU I PRIČEKAJTE

Stavite svoje pripremljeno cvijeće u vazu s obojenom vodom. Boja se neće odmah pojaviti na laticama cvijeća, ali neće ni dugo proći. Ovisno o cvijetu, potrebno je od 1 do 6 sati da se lijepo oboje. Što duže ostavite cvijeće, boja će biti intenzivnija.

6. ZAVRŠNI KORAK

obojana ruža korak 6

Ponovno podrežite stabljike i stavite ih u vazu sa svježom toplom vodom i hranom za cvijeće. Da bi cvijeće izgledalo svježe, barem svaki drugi dan promijenite vodu, dodavajući svaki put svježu hranu za cvijeće. Ne brinite latice neće izgubiti boju s vremenom. Nadamo se da vam je ovaj tutorijal kako obojati cvijeće pomogao zabaviti i educirati djecu o tome kako biljke funkcioniraju.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u Trgovinu