Želite li ovog ljeta impresionirati svoje goste? Napravite ovu posebnu kiblu od leda i cvijeća! Ovo je poprilično jednostavno izraditi i izgleda fantastično.

Kibla sa cvijećem u 6 koraka:

Što nam je potrebno

Provjerite koliko imate mjesta u zamrzivaču za kiblu sa cvijećem. Također ovo trebate pripremiti najmanje jedan dan prije vašeg događaja.

Sve što vam je potrebno su dvije plastične posude, jedna veća od druge. Računajte da ima dovoljno mjesta za cvijeće i led između. Potrebno nam je također par kamenčića da drže unutarnju posudu, te naravno cvijeće od OPG Frezija.

Korak 1

Prvo ulijte par centimetara vode u veću posudu i stavite u zamrzivač na par sati. Preporučljivo je filtrirati vodu da led bude prozirniji.

Korak 2

U manju posudu ubacite par kamenčića.

Korak 3

Izvadite iz zamrzivača veću posudu u kojoj se formirao led na dnu.

Korak 4

Manju posudu napunjenu kamenjem postavite u sredinu direktno na formirani led pa posložite cvijeće između. Cvijeću odlomite stabljike i kombinirajte boje koje se slažu.

Korak 5

Ulijte vode do dva centimetra ispod vrha velike posude. Potom stavite u zamrzivač preko noći.

Korak 6

Stavite veliku posudu pod mlaz vode 15 sekundi i ulijte vodu u manju posudu. Tako bi trebali vrlo lagano odvojiti led.

Kibla sa cvijećem

je gotova! Nadamo se da vam se svidjela ova ideja te će te se odvažiti napraviti svoju kiblu i učiniti ljetni roštilj zanimljivijim.

Dodatak:

Možete napraviti i kocke leda u kojima se nalaze dodaci za vaše koktele. Tako napravite kocku leda s narančom i ružmarinom ili limunom i mentom. Nema posebnih pravila, kocke će izgledati prekrasno a kad se otope voće i začini će obogatiti svojom aromom vaše piće.

 

žuti gerber u ledu
vino u čaši
rose šampanjac
ljetni set
cvijetne kible na stolu
Boca u kibli

Kako izabrati pravo cvijeće za sprovod?

Kakvu vrstu cvijeća trebam uzeti za sprovod? Izbor pravog cvijeća za sprovod često diktira odnos s nedavno preminulim ili ožalošćenom obitelji. Naš vodič za pogrebno cvijeće pruža uvid i smjernice koje će vam pomoći da odaberete ispravanu vrstu cvijeća, aranžmana, vijenca ili buketa za tu priliku.

Najveći cvijet na svijetu

Rafflesia arnoldii, vrsta cvijeta koji raste na otocima Sumatra i Borneo poznat kao najveći cvijet na svijetu. U promjeru može biti veći od jednog metra. Zbog neugodnog mirisa po usmrđenoj ribi, proznvan je kao „cvijet lešina“.

Poruke za laku noć

Poruke za laku noć su lijepa gesta za voljenu osobu, prijatelje i drage osobe. Stoga učinite njihovu večer posebnom pokazujući svoju naklonost putem lijepe poruke.

Cvijeće za rođendan

Pa koje cvijeće biste trebali odabrati kao rođendanski poklon različitim ljudima u vašem životu? Slijedite naš vodič kako biste bili sigurni da ćete uvijek odabrati najbolje cvijeće, bilo za svoju ženu ili djevojku, za mamu, za sestru, za prijatelja ili čak za njega.

POKLON ZA MAMU – 8 dobrih ideja

Nije lako izabrati pravi poklon za mamu. Najvažnije da je od srca….Pogledajte naših 8 prijedloga

Slatki mačići i cvijeće – samo pozitiva

Osim cvijeća, obožavamo mačke i male mačiće! Uz spomenuto, nadamo se da će vam ove simpatične mačke i mačići na slikama s cvijećem uljepšati dan.

Poruke i želje za brz oporavak

Poteškoće s izražavanjem emocija, u situacijama gdje su nam bližnji bolesni, nisu neuobičajene. Pročitajte neke od predloženih poruka koje bi vas mogle potaknuti da izrazite osjećaje koje imate prema dragoj osobi.

Kako buket suncokreta unosi toplinu u prostor oko nas

Svijetli, živopisni cvjetovi suncokreta donose svjetlost u sobu poput izlaska sunca u vazi. Vincent van Goghova serija Suncokreti nastala je tijekom prohladnog ljetnog tjedna 1888. kada ga je vrijeme spriječilo da slika vani. U iščekivanju posjeta slikara Paula Gauguina, namjeravao je ukrasiti sobu za goste slikama suncokreta kako bi je uljepšao.

6 razloga zašto je godišnjica braka jednako važna kao i vjenčanje

Vjenčanje spada u jedan od najvećih događaja u životu. Dani prije vjenčanja obično su ispunjeni zabavama, isprobavanjem odjela, vjenčanica, degustacijama kolača, pripremama oko ceremonije i zabave nakon. Tada dolazi i sam dan vjenčanja, sa svom svojom pompoznošću.
Ipak, vjenčanje je tek početak nove faze u životu, a puno toga slijedi nakon samog vjenčanja.
Donosimo vam 6 razloga zašto proslaviti godišnjicu braka:

Svaki mjesec u godini ima svoj cvijet? Koji je vaš?

Svi vole primiti cvijeće za rođendan. Jeste li znali da svaki mjesec ima svoj cvijet? To je točno – svi imamo cvijet koji možemo nazvati vlastitim.

Zapravo, postoji čitav jezik zasnovan na cvijeću i onome što oni simboliziraju! Dakle, prije nego što nekome poklonite cvijeće, naučite malo o tome koju poruku im šaljete. Svaki cvijet simbolizira nešto drugačije, pa možete otkriti da li simboli tog cvijeta odgovaraju obilježjima onih rođenih u odgovarajućem mjesecu.