Gerberi Pomponi

3,00 kn

Označite koju boju/vrstu želite te unesite količinu i dodajte u košaricu. Postupak ponoviti za svaku slijedeću boju/vrstu.

 

 
Obriši

SKU: 6456857967 Kategorija: Oznaka:

Geberi pomponi - ekskluzivno rezano cvijeće u cijelogodišnoj ponudi

Podrijetlo

1727. godine biljku je u Africi otkrio gospodin Gronovius, botaničar iz Leidena, koji je biljku nazvao po svom kolegi Traugottu Gerberu. 1827. godine cvijet je predstavljen u Velikoj Britaniji, a tamo je proizvodnja dodatno oplemenjena. Od 1950. godine, Nizozemska je najveća zemlja na polju razvoja gerbera. Od 1975. postao je vrlo popularano rezano cvijeće, a mnogi Gerberi se izvoze. Gerbera pripada rodu Asteraceae i cvijet je bez mirisa.

Simbolika

Svijetlim bojama cvijet simbolizira milost i živost. Gerber je sretna nota u buketu, a također iskazuje spontanost, veselost i snagu.

Boje, oblici i dostupnost

Gerberima se neprestano dodaju nove vrste. U međuvremenu, raznolikost boja u kojima su Gerberi dostupni je beskrajna. Bijela, krem, žuta, breskva, narančasta, ružičasta, ljubičasta, crvena… Dostupne su sve nijanse, a također i puno dvobojnih sorti. Cvijet je dobro dostupan tijekom cijele godine. Gerbere možemo podijeliti u tri vrste; vrste s velikim cvjetovima, vrste s malim cvjetovima (Germini ili Mini Gerbera) i specijaliteti. Gerber standardne veličine ima promjer od oko 12,5 centimetara; a Germini ima promjer od 9 centimetara. Oblici cvijeta mogu se podijeliti na jednokrevetne, dvostruke, paukaste i pomponske tipove.

Prijedlozi za dizajn

Širite puno radosti s buketom u raznim bojama Gerbera ili ih pomiješajte s drugim cvjetovima poput Liziantrusa, Ružama ili Calama. Kada koristite željeznu žicu i epruvete za vodu, možete dizajnirati vrlo kreativne cvjetne radove s Gerberima, jer su stabljike vrlo lake za rukovati.

Savjeti o njezi

Koristite čistu vazu ili kantu s čistom vodom, a u vodu dodajte nekoliko kapi klora. Pazite da nema previše vode zbog osjetljivosti na trulež u stabljici.

Košarica
  • Nema proizvoda u košarici.