Počela je sezona božura. Obožavam ovo doba godine kada svoj dom mogu ispuniti cvjetovima koji imaju snagu da mi odmah poprave raspoloženje. Jedina negativna stvar kod ovih cvjetova je činjenica da cvjetaju tako kratko vrijeme. Božur se još naziva i kraljem cvijeća. Ovdje vam donosim par prijedloga kako možete ukrasiti svoj dom božurima:

božuri u vrču

Pocinčani, stakleni ili keramički vrč i božuri savršen su par. Svaka vrsta vrča super se slaže sa božurima … čak i male plastične kante za zalijevanje. Ovo je lijep primjer rustikalnog i profinjenog!

božuri u porculanskom vrču

Kako se brinuti za božure, od OPG-a Frezija

1. Odaberite vazu i napunite je vodom sobne temperature.

2. Važno je ukloniti sve listove s dijela stabljike koji će biti uronjen u vodu. Inače će istrunuti smanjujući život cvijeta.

3. Odrežite najmanje centimetar od dna svake stabljike. Izrežite pod kutom , što će osigurati veću površinu za upijanje vode i održavanje cvijeta hidratiziranim.

4. Postavite božure u vazu, držeći ih podalje od propuha i držite ih podalje od izravne sunčeve svjetlosti.

5. Zamijenite vodu svaka dva do tri dana. Ako odrežete još dva centimetra s dna stabljike svaki put kada zamijenite vodu, božuri će izdržati još duže.

Pogledajte naše prijedloge da biste pronašli super jednostavne ideje za aranžiranje božura koje svatko može napraviti i iskoristite sezonu božura dok možete!

Božuri dostupni kod OPG-a Frezija

Savjeti za izradu klasičnog okruglog buketa božura:

  Božur kralj cvijeća

  Na kineskom dvoru, božur je zadobio veliku pažnju kada je opisan kao “ruža bez trnja”, i od tada nosi naziv kraljevski cvijet. Naravno, nakon tolike pažnje od strane carice i cara, vrijednost ovog cvijeta je naglo porasla u očima bogatih i moćnih, a postao je statusni simbol i u redovima manje imućnih. Uslijedio je veliki uspon božura u umjetnosti, pa su stvorena mnoga pjesnička djela koja su opisivala ljepotu božura, a postao je i motiv u slikarstvu. Najčešće ga nalazimo na porculanskom posuđu i tkaninama od svile, na oslikanim stropovima i tapetima. U kineskoj kulturi, božur je simbol ljubavi, sreće i ljepote, ali i bogatstva i blagostanja, pa čak i moći. Česta pojava u siromašnijim slojevima društva bila je da mlada u novi dom donese jedan jedini cvijet božura kao miraz.

  vjenčani buket od božura
  Božuri flower box
  0
   0
   Košarica
   Vaša košarica je praznaPovratak u Trgovinu