Aranžmani od suhog cvijeća posljednji su put bili veliki trend davnih 1980-ih, iako su za neke od nas ostali stalni ukras u našim domovima. Svjedoci smo da smo tijekom protekle godine na Instagramu doživjeli boom pampasa kao središnjeg ukrasa dnevnog boravka. No, stiže novi trend, suho cvijeće s vijekom trajanja od 2 godine. Suho cvijeće predstavlja se kao održiva i dugotrajna dekoracija vašeg doma, a svojim vibrantnim bojama podići će atmosferu svakog prostora.

2021. je godina u kojoj novi trend buketa od suhog cvijeća ponovno preuzima naše domove.

U nastavku vam donosimo naše omiljene načine aranžiranja suhog cvijeća:

1. NAPUNITE STAKLENKU ZA PEKMEZ

staklenka sa suhim cvijećem

Staklenke za pekmez, staklenke sa buvljaka, pa čak i čaše čine skromne, ali lijepe vaze za bukete od suhog cvijeća.

Za raznolikost i teksturu koristili smo tratinčice, jajoliku baršunku, eukaliptus, lan, gipsofilu, zob i svjetlicu.

Postupno slažite stabljike cvijeća u jednu ruku, počevši od dužih stabljika za sredinu. Dodajte dvije ili tri iste stabljike odjednom, uvijajući buket kako biste održali cvjetove u istoj razini i stvorili zaobljeni izgled.

Buket možete učvrstiti cvjećarskom žicom da stoji stabilno u vazi.

Osim što je aktualni trend pri uređenju interijera, suho cvijeće je također nadolazeći trend za vjenčanja. Osušeni vjenčani buket kao vječna uspomena na dan vjenčanja ideja je koja će se mnogima svidjeti. Ovom cvijeću ne treba voda ni svjetlost kako bi se održavalo. Možete ga čuvati u sobama bez svjetlosti i trajat će godinama. Ukoliko se nakon nekog vremena na njemu skupi prašina najlakše ju je skinuti fenom za kosu. Nikako nemojte močiti cvijeće jer će se u protivnom stvoriti plijesan.

2. ARANŽMAN ZA STOL

aranžman od suhog cvijeća

Za razliku od svježeg cvijeća, ovaj aranžman uvijek se iznova može koristiti za ukrašavanje stola.

Koristili smo pupoljke ruže, mimozu, lan, matricariju, tratinčice, čićak, delfinijume, glavice maka, eukaliptus, gipsofilu, stabljike zobi i statice.

3. VIJENAC OD SUHOG CVIJEĆA

vijenac od suhog cvijeća

Pri izradi aranžmana i vijenaca najbolji izbor su lavanda i eukaliptus koji, osim što izgledaju jako dekorativno, (nježno zeleno-siva boja suhih listova eukaliptusa je sjajan ukras u svakom interijeru) i mirišu božanstveno. I sami ih možete brzo osušiti, dovoljno je da ih objesite naopako i priroda će već sama obaviti svoje. Dekorativna je i pampas trava koja nam je doslovno iskakala s Instagrama u 2020. Ne brinite, još je u trendu.

 

4. BUKET OD SUHOG CVIJEĆA

buket od suhog cvijeća

Kod aranžiranja buketa od suhog cvijeća nema nekih posebnih pravila. Osim što morate biti nježni kako cvijeće ne biste oštetili, ostalo ovisi o vašim željama. Buket možete dodatno ukrasiti mašnom, papirom ili drugim dekoracijama po vašem izboru, samo oslobodite kreativnost. Bez obzira na to o kojom se mjestu u domu radi, sušeni buket zaokružit će svaku prostoriju i biti dugotrajna i prekrasna dekoracija.

6. SUHO CVIJEĆE KAO UKRAS ZA UBRUSE

suho cvijeće ubrus

Evo super ideje kako možete ukrasiti vaš stol za posebne prigode. Napravite prsten od suhog cvijeća za ubruse. Ova dekoracija nikog ne može ostaviti ravnodušnim.

7. SUHO CVIJEĆE ISPOD ZVONA

suho cvijeće ispod zvona

Tko kaže da je suho cvijeće staromodno? Dugo potisnuto u ormar, opisano kao sakupljači prašine, kompozicije u starom stilu vraćaju se na pročelje pozornice.

Lišće, grane i sušeno poljsko cvijeće, dio su novog ukrasnog pokreta. Daleko od toga da je ovaj trend ograničen na tradicionalne bukete. Suho cvijeće pod staklenim zvonom također ulazi na velika vrata!

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u Trgovinu