Kako je sve počelo?

  1. godine, ovaj projekt je osmišljen i pokrenut kada je londonska zračna luka Gatwick pitala “Kako možemo prepoznati da jedan od naših putnika ima invaliditet koji nije očit na prvu?” Privatna firma iz Velike Britanije izradila je jednostavan dizajn suncokreta na zelenoj podlozi za vezicu oko vrata. Suptilan, ali vidljiv znak koji osoblju zračne luke omogućuje prepoznavanje nositelja (ili nekoga s njim) da mu možda treba dodatna pomoć ili dodatno vrijeme.

Ovaj projekt povećao je svijest o izazovima s kojima se mogu suočiti odrasli i djeca sa skrivenim poteškoćama.

Ova inicijativa ima za cilj pružiti pomoć ljudima sa skrivenim invaliditetom – poput autizma, astme ili kronične bolesti na način da diskretno obavijeste ljude oko sebe o svojoj invalidnosti. Za neke njihovo stanje može značiti da ne mogu nositi masku, dok drugima može biti potrebna stolica ili mirno okruženje. Trivijalne stvari poput čekanja u redu mogu biti nesnošljive za dijete s autizmom, jer ih ono ne razumije. Skriveni hendikepi nemaju fizičke znakove i uključuju poteškoće u učenju, mentalno zdravlje kao i mobilnost, govor, oštećenja vida ili sluha. Oni također mogu uključivati ​​astmu i druga plućna stanja, kao i kronične bolesti poput bubrežnog zatajenja, dijabetesa i poremećaja spavanja kada te bolesti značajno utječu na svakodnevni život.

vrpca sa suncokretima

Gdje možete dobiti vezicu i tko na nju ima pravo?

 

Diljem svijeta mnoge trgovine su se pridružile ovom programu te ju besplatno dijele svojim kupcima. Također traku je moguće naručiti i preko stranice hiddendisabilitiesstore.com.  Nije potrebno dostaviti dokaz o invalidnosti.

vrpca sa suncokretima - paket

Zašto suncokreti?

Dizajn je odabran jer je bio ‘suptilan, ali vidljiv’, stoji na web mjestu Hidden Disabilities. ‘Stvorili smo jednostavan dizajn suncokreta na zelenoj podlozi za vezicu – vidljiv znak koji će osoblju zračne luke omogućiti da utvrdi da li nositelj (ili netko s njim) može zahtijevati dodatnu pomoć prilikom kretanja zračnom lukom , stoji na web mjestu.

Uspjeh i pozitivan odgovor koji je ovaj projekt dobio povećao je svijest o izazovima s kojima se mogu suočiti odrasli i djeca sa skrivenim invaliditetom.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u Trgovinu