Zašto kupujem cvijeće

Oduvijek sam voljela cvijeće i kao mala bih uvijek brala cvijeće po putu i donosila ga kući mami. Uvijek su me privlačile boje cvijeća i razni oblici. Kada bismo šetali ja bih uvijek zaostajala iza svih i čupkala cvijeće po livadama ili stazama.

“Uvijek sam voljela to šarenilo pa sam tu ljubav prenijela na svoju obitelj.”

božuri u vazi
buketić cvijeća

Najviše volim ruže i orhideje. Smatram da je ruža uistinu poseban cvijet koji je sam po sebi tajnovit i predivan. Orhideje su onako elegantne i imaju odvažan stav što ih čini predivnima. Moja mama i ja imamo običaj svakoga Božića kuću prepuniti božičnim zvijezdama koje su same po sebi jedan poseban cvijet. Naravno, svaki cvijet ima svoju priču i time je izuzetno poseban. Moja priča sa cvijećem počela je 2016. godine.

Tada sam slavila svoj 15. rođendan i moja prijateljica mi je za poklon dala predivan buket sa petnaest ruža. Bila sam očarana koliko je taj buket bio lijep i odlučila sam sačuvati svaku laticu u njemu. Došla sam doma i svih petnaest ruža okačila da vise naopako. Nakon nekog vremena one su se osušile pa sam ih učvrsnula lakom. Dan danas one stoje na istom mjestu, nakon skoro pet godina. Zar nisu predivan znak pažnje i vječne ljubavi?

Cvijeće ima moć transformirati svaki prostor u toplu i šarmantnu oazu, staviti osmijeh na lice onome tko ga prima, cvijeće je ljepota, ljubav i zahvalnost

Odlučila sam cvijeće pretvoriti u svoj hobi. Volim se baviti raznim hobijima i umjetnički sam tip osobe. Volim slikanje i razne druge umjetničke aktivnosti. Odlučila sam cvijeće uključiti u svoj svakodnevni život. To je sve počelo sa rođendanskim poklonima koje sam sama izrađivala. Kupila bih kutiju koju bih napunila raznoraznim stvarčicama i prazan prostor popunila cvijećem. Ponekad bi to bile ruže, a ponekad i neki mali cvjetići.

Cvijeće je bio i sastavni dio svake čestitke , u raznim oblicima. Nekad bih ga osušila pa zalijepila na čestitku, a nekada bih ga jednostavno svježeg uklopila u čestitku.

Nakon toga sam htjela eksperimentirati sa tortama. Jako volim slatko i samim time praviti slatkiše. Kada sam počela praviti torte, mislila sam kako bi bilo super pokušati na tortu staviti pravo cvijeće, a ne marcipan. Napravila bih tortu i svježe , očišćeno cvijeće stavljala po njoj kao ukras. Moram priznati da je to stvarno bilo očaravajuće, pogotovo sa ružama raznih boja.

^

Henri Matisse

“Cvijeće je uvijek tamo za one koji ga žele vidjeti”

^

Japanska poslovica

“Sreća je držati cvijeće s obe ruke”

^

Stephanie Skeem

“Cvijeće ne može govoriti, ono priča svojim izgledom”

Tamo gdje ima puno ljubavi, cvijeća je uvijek malo.

Još jedna moja ljubav jesu upravo iznenađenja. Najviše volim rođendanska iznenađenja pa samim time uvijek pokušavam u tome biti najbolja. Jednom sam svojoj najboljoj prijateljici odlučila prirediti iznenađenje života. Ona se dogovorila sa našom zajedničkom prijateljicom vani, a ja sam bila u drugome gradu. Ona je barem mislila da sam ja u drugom gradu, ali ja sam joj pripremala iznenađenje. One su se našle i na jednom našem mjestu ugledale mnoštvo latica koje su tvorile nekakav puteljak. Hodale su do kraja puteljka i tamo vidjele buket cvijeća na kojem je bilo pismo. Prijateljica je otvorila pismo koje je zapravo bilo čestitka. Kada ju je otvorila, čestitka je počela svirati „Sretan rođendan!“ , a ostali prijatelji i ja smo izletjeli iza obližnjeg zida sa tortom.

cvijeće ljubavi
cvijet ljubavi
Stephen Richards

“Osjećaji su kao i cvijeće, otvore se kad za to dođe vrijeme.”

Cvijeće je stvarno svakodnevno u mom životu i mislim da je to prirodno jer je samo cvijeće priroda. To je nešto što nas okružuje i zaslužuje da ga se smatra posebnim. Toliko postoji divnih vrsta cvijeća koje ni sami još nismo otkrili. U slobodno vrijeme također obilazim botaničke vrtove u okolici Dubrovnika i Dubrovniku. Posjetila sam i neke van Hrvatske, ali i u Hrvatskoj. Neke od cvjetova također koristim u prehrani.

Kao šećer na kraju, moram otkriti da imam svoju veliku kolekciju sušenog cvijeća koje je zalijepljeno u veliku knjigu i poredano po datumima kada sam ga ubrala i osušila. Tako čuvam uspomene na lijepe dane i skupljam cvijeće koje je neopisivo lijepo.

Isaura Brković

Isaura Brković

Gost pisac za OPG Frezija

Studentica kroatologije i filozofije na hrvatskim studijima u Zagrebu. Osim što voli knjige i čitanje, u vlastitoj nakladi izdala je malu knjižicu priča i pjesama “Tragovi”.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u Trgovinu