Međunarodni dan žena obilježava se već preko 100 godina diljem svijeta, a cvijeće kao dar u svakoj prigodi predstavlja izraz pažnje i poštovanja. Međutim darovati cvijeće za Međunarodni dan žena predstavlja nešto više od toga, cvijeće za taj poseban dan označava da darovatelj prepoznaje i slavi ženska postignuća u svim područjima rada pritom naglašavajući žensku snagu, prilagodljivost i uspjehe. Odabir cvijeća za ovu prigodu nikako nije lagan zadatak, stoga u nastavku donosimo vrste cvijeće koje biste trebali uključiti prilikom odabira. 

O OVIM BOJAMA TREBATE RAZMISLITI… 

Prilikom Dana žena svakako obratite pozornost kome šaljete cvijeće. Ukoliko je riječ o cvijeću za Vašu partnericu ili majku onda u buket možete uključiti i žarke boje kao što su nijanse žute, narančaste koja je iznimno moderna ove godine ili eventualno crvene. No, ako se radi o cvijeću za Vašu prijateljicu ili sestru onda se radije odlučite za nježne pastelne tonove u nijansama svijetlo ružičaste, ljubičaste i bijele. Pravilo kojeg bi se u svakom slučaju trebali držati je da u buketu ne dominiraju žarke boje jer upravo nježnim pastelnim tonovima iskazujete zahvalnost i poštovanje svakoj važnoj ženi u Vašem životu. 

 

O OVIM VRSTAMA CVIJEĆA TREBATE RAZMISLITI… 

 

1.MIMOZA

1946. prilikom obilježavanja Dana žena mimoza je postala i službeni cvijet ovog dana. Tradicija je započela u Italiji te se ubrzo proširila i na druge države. Pretpostavlja se da se to dogodilo isključivo zbog toga jer je mimoza sezonski cvijet, no ne treba zanemariti njezinu simboliku koja je povezana sa sunčevim zrakama, poštovanjem, elegancijom, uzvišenošću i dobrotom. Mimozu možete uključiti u buket i uz nju izabrati eukaliptus simbol snage te na taj način uljepšati dan nekoj važnoj ženi u Vašem životu. 

2.RUŽE 

Gotovo svaki važan dan u godini neizostavan je bez ruža odgovarajuće boje pa tako i Dan žena. Ruže generalno označavaju ljubav i povezanost, a za ovu prigodu svakako se odlučite za nježno ružičaste ili ljubičaste koje predstavljaju zahvalnost, sofisticiranost i pažnju, stoga su idealan dar za prijateljicu ili sestru. Ukoliko namjeravate darovati ruže partnerici ili majki onda se odlučite za ovogodišnji favorit-narančaste ruže koje predstavljaju fasciniranost, harmoniju i zahvalnost. 

3.TULIPANI 

Tulipani su jedni od najpopularnijih cvjetova u proljetnom razdoblju pa tako i kada je riječ o Danu žena predstavljaju nepogrešiv odabir. Možete ih pronaći u širokoj paleti boja, a za Dan žena predlažemo da se odlučite za ružičaste koji simboliziraju dobre želje i brižnost, žute koji su simboli sreće i nade ili bijele simbole časti i poštovanja. Raznobojne tulipane kombinirajte u buketima ili u flowerboxu ako želite nešto posebno. 

4.LJILJANI 

Ljiljani savršeno predstavljaju ženstvenost, jednostavnost i nježnost, stoga predstavljaju idealan dar za Dan žena. U buketima ih asociramo uz posvećenost i čistoću te su poznati ljudima još od antičkih vremena. Preporučamo da ih darujete mladim majkama ili svojim kćerima i time iskažete poštovanje prema njima. 

5.GERBERI 

Gerberi su ljudima poznati još od egipatskog razdoblja koji su ih povezivali s prirodom, posvećenošću, dok su Keltima simbolizirali težinu svakodnevnog života, a danas u suvremenom razdoblju simboliziraju osobu koja predstavlja svjetlost u našem životu, lojalnost i radost. Preporučamo da ih dodate u bukete s nježnim poljskim cvijećem te da se odlučite za ružičaste nijanse. 

6.LIZIJANTUS 

Iako se daruju za brojne prigode, preporučamo da uključite lizijantuse u bukete ili flowerboxove za ovaj važan dan. Lizijantuse potražite u brojnim bojama od bijele, ružičaste, svijetlo i tamno ljubičaste ili višebojne koje imaju bijelo-ružičaste latice. Lizijantusi se često kombiniraju s ružama, ali možete ih čak darovati i samostalno u flowerboxovima. Iako djeluju delikatno i nježno, zapravo su simboli karizme i cijenjenosti, stoga svakako razmislite o uključivanju njih u cvjetne kompozicije za sve važne žene za ovaj dan. 

 

 

 

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u Trgovinu