Što pokloniti novorođenoj bebi i mami zasigurno nije laka odluka, osobito ako se radi o nekome nama dragom, pa želimo da poklon bude i koristan i znakovit. Ukoliko niste sigurni kako odabrati poklon za novorođenče te istovremeno usrećiti i njegove roditelje, vjerujemo da će vam savjeti u nastavku uvelike pomoći u vašoj odluci.

Kao što smo rekli, pokloniti nešto tek rođenoj bebi zaista je izazovan zadatak, te se baš zato većina ljudi odlučuje za kuvertu s novcem ili poklon bon u nekom od dućana dječje opreme ili robe. To je svakako jedna od opcija, no ako želite biti mrvicu originalniji, morati ćete voditi računa o nekoliko bitnih stavki prilikom odabira savršenog poklona za novorođenče.

Faktori na koje trebate obratiti pažnju su sljedeći:

  • Ima li novorođenče stariju sestru ili brata, čija će mu odjeća za početak odgovarati, te čije će igračke moći iskoristiti.
  • Financijsko stanje roditelja kao i vaša bliskost s njima također je bitna stavka, budući o tome ovisi i novac i vrijeme koje ćete uložiti u odabir poklona.
  • Prostor u kojem žive jedan je od zapravo i najvažnijih faktora. U manjem stanu primjerice i nema toliko mjesta za velike igračke, dok u većem stanu ili pak kući, veća igračka može pronaći svoje mjesto u moru ostalih.

Sada kada smo riješili moguće nedoumice, pređimo na sam popis, kako bi vam dali i neku konkretnu ideju.

novorođenče
košara za igračke

Ovo je jedan prije svega koristan poklon. Sigurni smo da će roditelji biti zatrpani poklonima, te će se većina njih vrtiti oko odjeće i igračaka za novorođenče. Baš zbog toga, organizacija prostora i stvari biti će im od velike važnosti. Ovakve košare biti će izvrsno spremište i spas od nereda, a budući tržište nudi različite detalje i dizajn, osim što su praktične, mogu biti i odličan detalj za nadopunu ambijenta.

Set za uzimanje otiska šake ili stopala

set za uzimanje otiska šake ili stopala

Jedan od modernijih poklona, koji se vrlo često poklanja u zadnjih nekoliko godina, te ima iznimnu sentimentalnu vrijednost. Otisci bebine šake ili stopala nemjerljiva su uspomena za roditelje, kojoj će se uvijek rado vraćati. S godinama, njihova će beba rasti, a ovaj će otisak ostati kao neizbrisivi podsjetnik na prve dane mjesece njihova djeteta.

Personalizirani poklon za novorođenče

novorođenče na šalici kao poklon

Ukoliko želite oduševiti roditelje a pritom biti i kreativni, možete izraditi personalizirani poklon za novorođenče- za to vam je potrebno malo kreativnosti i puno dobre volje. Varijacije su razne; od šalice sa slikom djeteta, do odjeće na kojoj su ušiveni bebini inicijali, ili neki poseban motiv koji je roditelje vezao uz iščekivanje najnovijeg člana obitelji. Opcije su stvarno razne, na vama je da se odlučite za onu koju smatrate najinteresantnijom i najpogodnijom za ovakvu vrstu darivanja.

Plišanci

plišanci

Plišanci se mogu činiti kao već izlizani previše siguran poklon, no imajte na umu da se djeca od najranije dobi izrazito vežu za prve igračke. Stoga, možda će baš vaš plišani medo ili plišana maca biti igračka kojoj će se godinama nakon šivati trbuščić, lijepiti nosić i ostali dijelovi tijela, sve kako bi taj posebni plišanac i dalje bio vjerni prijatelj djeteta.

Košarica sa raznim potrepštinama za bebu

košarica za novorođenče

Aranžirani pokloni svakako su jedna od opcija koja će razveseliti nove roditelje. Možete primjerice kupiti dekorativnu košaricu, koju ćete zatim napuniti raznim potrepštinama za novorođenče. Od gumenih patkica za kupanje, do nekih proizvoda za njegu djeteta, prvih čarapica, privjesaka za dudice ili slično. Nadasve koristan poklon koji ste sami izabrali, a znati će se cijeniti.

Podloge za novorođenče sa raznim igračkama

podloga sa igračkama za novorođenče

Nije tajna da je roditeljima vrlo često najteža zadaća zabaviti i oraspoložiti dijete. Djeca su zaigrana, traže puno pažnje i  posvećenosti, a igra im je jedna od omiljenih zanimacija kada ne spavaju. Upravo iz tog razloga, igraće podloge sve su popularnije kao poklon, te mogu biti savršeno rješenje za novopečene roditelje.  Uz  zabavu, podloga će djetetu pomoći da razvije i motoričke sposobnosti, što je svakako dodatan plus pri odabiru ovog poklona.

Buket cvijeća kao samostalni ili dodatak poklonu za novorođenče

cvijeće za novorođenče

Buket cvijeća kao poklon za tek rođeno dijete i njegovu majku, može biti izvrstan odabir kao samostalan poklon, ali kao i dodatak nekom od već spomenutih poklona. Cvijeće je klasik među poklonima, i tu teško možete pogriješiti. Buket bijelih ruža, ili nježnih ljiljana, koji simboliziraju čistoću i nevinost, idealan su izbor, ukoliko se dvoumite što pokloniti za taj važan događaj. Uz buket svakako razmislite o dodavanju kratke osobne poruke za majku i dijete, kako bi ovaj poklon učinili još posebnijim.

bebe blizanci

Kupovina poklona nikada nije lak zadatak, a ponajmanje za novorođenče, stoga se nadamo da će vam ovaj članak biti inspiracija pri sljedećim babinama, te da ćete svojim odabirom razveseliti roditelje i pokazati koliko vam je važan novi član njihove obitelji.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u Trgovinu