Želite nekoga iznenaditi za rođendan, a da pritom to ne bude nikakva materijalna stvar? Želite nekome riječima iskazati koliko ga volite, a u vama nema pjesničkog duha?
Ako da, onda ste na pravome mjestu za napisati čestitke za rođendan.

Rođendani naših najbližih su dani kada smo zahvalni što te osobe postoje pa im ih s toga želimo uljepšati. Ima li bolje geste za uljepšati rođendanski poklon od poruke kojom ćemo prenijeti brojne osjećaje i želje.

Kupili ste idealan poklon za vašeg partnera, roditelja ili člana obitelji, ali vam to ne izgleda dovoljno dobro. Dočarajte vaš poklon divnom čestitkom za rođendan koja će prenijeti sve vaše želje i osjećaje na papir. Ukoliko ipak niste kupili poklon za vaše bližnje, buket cvijeća ili ruže u kutiji su pravi dodatak vašoj rođendanskoj čestitci.

Postoji veliki broj načina na koji možete ukrasiti vašu čestitku i uklopiti ju u rođendanski poklon s kojim ćete oduševiti slavljenika.

dostava cvijeća

ROĐENDANSKA ČESTITKA ZA PARTNERA

 

Vašem partneru se bliži rođendan, a vi ne znate na koji način mu iskazati koliko vam je do njega stalo. Čestitke u obliku srca koje možete izraditi i sami postale su hit na društvenim mrežama, a ujedno su i vrlo jednostavne za napraviti.

 

Ako vam je to previše, možete iskoristiti čestitke za rođendan sa motivima srca, ljubavi ili vječnosti na kojima ćete ispisati vaše divne poruke.

 

Neke od poruka koje možete iskoristiti kako biste vašem partneru dokazali da mu želite sve najbolje za rođendan su:

 

 • Mojoj drugoj polovici na današnji dan želim sve što i svaki drugi dan. Neka ti se ostvare svi snovi, ali nikada nemoj prestati sanjati. Neka ti se ispune sve želje, ali nikada nemoj prestati željeti. Ostani mi takav/takva kakav/kakva jesi jer te baš takvog/takvu volim.

 

 • Danas je dan u godini kada se rodila ljubav mog života. Ne znam što bih bez tebe i zahvalna/zahvalan sam ti na svakom danu koji provodimo skupa. Želim ti sve najbolje i nemoj brojati godine koje slijede već u njima uživaj.

 

 • Dovoljan je trenutak da te upoznam, dovoljan je trenutak da te zavolim, dovoljan je trenutak da te zagrlim, ali potrebna je cijela vječnost da se takvi trenutci zaborave. Pamti i današnji dan kao takav trenutak, sretan ti rođendan!

 

 • Nemoj me voljeti previše. Voli me dovoljno da se svakoga dana poželimo ponovno. Sretan rođendan ljubavi.

 

 • Upozorenje! Ova poruka sadrži preveliki broj dobrih želja, ljubavi, zdravlja i veselja koje ti šaljem za tvoj rođendan. Korisnik se moli da danas , a i svaki drugi dan bude sretan i da primi sve najbolje za svoj rođendan. Veliki poljubac od pošiljatelja

 

 • Kada bih ti mogao/mogla pokloniti nešto prelijepo, poklonio/poklonila bih ti mogućnost da sebe vidiš mojim očima. Tek tada bi znao/znala koliko mi značiš i koliko je tvoja vrijednost velika. Sretan ti rođendan!

 

 • Podigni glavu i pogledaj u vedro nebo. Možeš li prebrojati sve te zvijezde koje na nebu sijaju? Ne možeš. Ima ih beskonačno mnogo. Baš toliko te i volim. Sretan rođendan zvjezdice moja sjajna!

 

 • Sunce grije Zemlju, a ti svakoga dana griješ mene. Svojim osmijehom, svojim zagrljajem, svojim toplim riječima i svojim djelima. Danas je samo tvoj dan i danas rasturi. Volim te i sretan rođendan!

 

 • Kada nekome daš ključ svoga srca, znaš da si zauvijek siguran i da si otključao svoga srca vrata. Znaš da si ključ dao u prave ruke kad ti nečiji poljubac otopi sve tuge i rane na srcu. Danas je mome čuvaru srca rođendan i ostani takav/takva kakav/kakva  jesi jer te baš takvoga/takvu  Sretan rođendan!

 

 • Točno u ponoć kada puhneš svijeće zaželi želju, a svaki sljedeći dan provedi u veselju. Neka ljubav ti naša bude vodilja na putu, za ovu poruku odvoji minutu. Svaki put kojim kročiš srećom obaspi i svake noći mirno zaspi. Ruku svoju mi daj i sa mnom stoti rođendan dočekaj. Volim te!

Vašoj čestitci također možete dodati i poneki stih iz pjesme. Ako vi i vaš partner imate omiljenu pjesmu, to će biti idealna ideja koja će pobuditi mnoštvo emocija.

 

 • ˝Ne dam vjetru da te dira, ne dam kiši da te kvasi. Samo noć nek’ tiho svira, samo veče nek’ te krasi.˝ Sretan rođendan najdraže moje!

 

 • ˝Pismo moja, leti mi do nje i šapni joj riči najlipše…˝Sretan rođendan pjesmo moga života! Volim te.

 

 • ˝Take my hand, take my whole life too, for I can’t help falling in love with you.˝I danas i svaki drugi dan, da te imam, da me imaš. Sretan ti rođendan živote!
poruka za rođendan ispisana slatkišima

ROĐENDANSKA ČESTITKA ZA MAJKU

 

Ne možete riječima opisati ni zahvaliti vašoj majci za sve što je učinila za vas, ali joj želite to dokazati baš za njezin rođendan. Riječi su prijenosnici osjećaja i vaša majka bit će oduševljena ukoliko joj uz poklon date i poneki papirić sa lijepim željama.

Čestitku za rođendan možete staviti u okvir ili album sa slikama. Također jedna od ideja za izradu čestitke je da je stavite u kutijicu koja može biti oblijepljena vašim slikama i napunjena stvarima koje vaša majka voli.

Nekada sitnice čine uistinu veliku radost!

 

Neke od poruka koje možete poslati vašoj majci su sljedeće:

 • Nosila si me devet mjeseci ispod svoga srca i slušala kako ono kuca. Danas je rođendan ženi kojoj sam zahvalna što postojim i bit ću svakoga dana. Danas, a i svaki sljedeći dan zaslužuješ biti sretna i vesela. Mama, sretan ti rođendan i volim te!

 

 • Prvo moja prijateljica, pa onda moja majka. Moja majka, žena i kraljica koja sve konce drži u svojim rukama danas slavi rođendan. Želim ti danas najbolji dan ikad i da ne brineš o broju svjećica na torti dok god je ona ukusna. Sretan rođendan, mama!

 

 • Dobro jutro, mama! Suđe je oprano, kuća je usisana, ručak je napravljen, prozori su također obrisani i odjeća je oprana. Današnji zadatak ti je odmarati i vidjeti kako i mame mogu imati day off. I da ne zaboravim, sretan rođendan mama!

 

 • Godine nisu tu da se broje, već da se žive. Uspomene nisu tu da bole, već da pamte one koji se vole. Živi svaki dan kao da je posljednji i zapamti da si borac i naš sreće tvorac. Mama, sretan ti rođendan!
 • Današnji dan na kalendaru kaže da je poseban dan, mojoj mami rođendan. Danas neka ti pršte vatromet i svjećice, a svaki sljedeći dan radost i veselje. Sretan rođendan, mama!

 

 • U životu ćemo naići na puno bezizlaznih situacija u kojima ćemo se izgubiti, ali tu su majke da nam pokažu pravi put. Svaki tvoj savjet, pomoć i riječ od mene su stvorili borca. Hvala ti na svemu što si mi pružila i na svemu čega si se odrekla da bih ja imala/imao. Mama, neka ti je najsretniji rođendan.

 

 • Sretan rođendan jedinoj osobi za koju sam sigurna/siguran da će biti tu u svakom trenutku moga života. Osobi koja će te prigrliti i kada si kriv i kada si nevin. Pa i onda kada si tužan i kada si najsretniji na svijetu. Takva osoba zove se mama i jedina je imenica koja nema zamjenicu.

 

 • Jednoga dana kada budem imala djecu, želim biti baš poput tebe. Znam da to nije moguće jer se majka kao ti rađa jednom u životu, ali moj si primjer za sve. Zaslužila si sreću, zdravlje i ljubav u svakom trenutku svoga života. Sretan ti rođendan i neka bude najsretniji do sada, mama.

 

 • Mama, danas te volim više od jučer i manje od sutra. Zadrži taj osmijeh na licu svakog dana i veseli se svakoj sitnici koja ti se nađe na putu jer one uistinu jesu najveća sreća. Danas je tvoj dan i nemoj dopustiti nikome da ga pokvari. Sretan ti rođendan!

 

 • Bila si tu kada sam napravila/napravio prvi korak, kada sam plakala/plakao zbog prvog zuba i kada sam izgovorila/izgovorio prve riječi. Ne mogu ti se dovoljno odužiti za to što si mi podarila život, ali ti mogu obećati da ću biti uz tebe kroz tvoj cijeli život. Sretan rođendan, mama!

ROĐENDANSKA ČESTITKA ZA OCA

 

Ne znate što biste poklonili vašem ocu, a da mu pokažete kako oboje znate biti emotivni? Pravi poklon kojim ćete razveseliti vašeg oca i probuditi emocije u njemu jest upravo čestitka za rođendan.

Prilikom odabira čestitke možete se voditi onim što vaš otac voli. Ukoliko je vaš otac pomorac, čestitka u obliku broda je pogodak. Također postoje čestitke sa  raznoraznim motivima koji će vašeg oca ostaviti bez teksta. Uz dobru bocu vina ili neki drugi poklon, čestitka će doći kao odlična ideja.

Neke od ideja kako napisati čestitku za rođendan za vašeg oca:

 

 • Otac nije tu da bude vaše sidro, već jedro kojim ćete ploviti mirnim morem. Sretan rođendan, tata!

 

 • Kroz sve ove godine se ništa nije promijenilo osim tvoga broja svjećica na torti. Kao od prvoga dana moj si uzor kakav čovjek u životu treba biti. Tata, ti si moj heroj! Sretan rođendan.

 

 • Uvijek si nas budnim okom pazio i kroz cijeli život mazio. Nijedan problem nisi bez rješenja ostavio, već se kao zaštitnik postavio. Danas tvoj je samo dan, a od nas tata sretan ti rođendan.

 

 • Neka ti sijede ne budu briga već podsjetnik na sve uspomene koje one kriju. Neka te ne brine broj godina , one su ipak samo broj. Živi svaki dan kao da si ponovno mlad jer život se ne živi jučer ili sutra, već sad. Sretan rođendan tata!

 

 • Nije bilo lako kad smo plakali u krevetiću ili razbijali sve oko sebe. Ni pelene nisu baš bile neka najljepša stvar u životu za oca, ali danas smo odrasli ljudi i zahvalni na svakom trenutku koji si bio tu za nas. Danas je tvoj rođendan tata, volimo te!

 

 • Danas tebi neka ide sreća, od svakog mora veća. Neka ti pristižu oceani puni zdravlja i cijeli život beskonačnog slavlja. Naučio si nas da se alkohol ne smije piti, pa ćemo danas svi uzorni biti. Da nisi tako strog bio i tomu nas učio, danas se umjesto vina sa sokom od jabuka ne bi mučio. Sretan rođendan, tata!

 

 • Svaki moj korak, jedna tvoja je riječ i savjet. Od malih nogu pa do sada, naučio si me da su najbitnije vjera, ljubav i nada. Danas je dan kada se rodio moj heroj, moj najjači oslonac i rame za plakanje. Ne daj da ti život broji godine, ni da ti sijede pokvare raspoloženje. Budi ponosan na svaki broj i na svaku sijedu jer one pričaju svoju priču. Tata, sretan ti rođendan.

 

 • Kada treba stvori novac ni od kuda. Utješi kad sam ljuta i luda. Zna biti i ljekar i pekar , i golman i dadilja. Moj superheroj je moj tata, nema njemu nepoznatog zanata. Danas, a i svaki dan, puno sreće i od toga još veće želim ti ja, sretan rođendan!

 

 • Nismo se uvijek slagali, nekad smo se i lagali. Nismo baš stalno o svemu razgovarali niti probleme otkrivali. Nekad smo se pod stolom skrivali, ali ti si bio tu. Možda nisi najsavršeniji savjetnik, najbolji nogometaš, izvrstan kuhar , ali si zato najbolji tata na cijelome svijetu. Sretan ti tvoj dan , tvoj rođendan!

 

 • Zvao si me ˝sine˝ i govorio kako ću biti hrabra i jaka baš kao što si ti. Uvijek si se ponosio sa mnom i svuda pričao kako sam čudo od djeteta. Nisi ni znao da sam baš kao ti, samo u malom izdanju. Danas jasno vidiš da sam tvoj copy/paste i na tome sam ti zahvalna. Da ti svaki dan bude rođendan! Sve najljepše želje neka danas idu samo tebi!
čestitka za rođendan Tata

ROĐENDANSKA ČESTITKA ZA BAKU

 

Bake su one osobe kojima idemo uvijek kada trebamo toplinu, nježnost i bezuvjetnu ljubav. Bake su tu da nam pruže svu ljubav i da nas razmaze i više nego što bi naši roditelji htjeli.

Za njihov rođendan bi bilo lijepo pokazati im koliko njihove godine zapravo znače i koju priču one sa sobom nose.

Rođendanska čestitka sa lijepim riječima, uveselit će vašu baku i izmamiti joj suze radosnice na lice.

Čestitku također možete izraditi u obliku srca ili ju pokloniti u kutiji sa čokoladicama.

Neke od ideja kako napisati čestitku za vašu baku:

 

 • Svaka bora na tvom licu nosi svoju posebnu priču. Svaka godina koju danas brojimo , piše život koji skupa krojimo. Ljubila si nas kad je boljelo i čuvala kad je gorjelo. Danas je bakice tvoj sretan dan i mi ti želimo sretan rođendan.

 

 • Uvijek si govorila da moram pojest sve sa stola i da sam u toj suknji skoro pa gola. Govorila si da ću se prehladiti bez papuča na nogama i plašila me svakakvim babarogama. Od mame i tate si me branila kad sam zločesta bila i kad bi pubertetu malo više popila. Danas ti želim za sve reći hvala i što na mene nikad nisi nikom dala. Volim te bakice, sretan rođendan!

 

 • Dala si sve što mama i tata nisu dali, a da ćeš me razmazit oni su totalno znali. Sve što su ti rekli, ti bi suprotno radila jer moj osmijeh tako bi izmamila. Slatko se previše ne smije jesti i na hladan pod se ne smije sjesti. U večernjim satima slijede vijesti pa se onda ide večera jesti. Priča za laku noć s tobom bila je uvijek bajka, meni si baš kao druga majka. Sretan rođendan, baka!

 

 • Nedjelja je bio dan za baku i sreća se osjetila čak i u zraku. Stomak je prazan morao biti jer nakon bakine kuhinje se ni kap vode više ne može popiti. Bez sapunica i kave dan nam nije mogao proći. Još uvijek svake nedjelje ja ću tebi doći. Sretan rođendan , bakice!

 

 • Nije baka samo nečija majka, ona je i bajka kada život nije priča laka. Rukama da zagrli i da uveseli u trenutku, da ti pokloni onu najskuplju lutku. Kada roditelji kažu ne, ona reče da i nestane briga sva. Bako moja sretan ti rođendan od tvoje unuke, neka ovoga trenutka nestanu sve muke.

 

 • Naučila si me kako napraviti moj prvi kolač i kako sašiti rasparanu majicu. Naučila si me kako biljke imaju osjećaje, a da životinje kao ljudi trebaju ljubav. Pokazala si mi kako je svijet u kojem su bake jedno divno mjesto. Danas je tvoj rođendan i ja ću ti pokazati koliko te volim i koliko sam ti zahvalna za sve što si učinila za mene.

 

 • Oči tvoje pune mudrosti, ruke pune nježnosti i osmijeh pun veselja. Tebi danas šaljem bako pregršt lijepih osjećaja i želja. Sretan ti rođendan!

 

 • Godine mogu usporiti hod samo onima koji nisu imali hrabrost koračati svojim koracima kroz život. Zato nemoj brojati godine, već ih živi. Bako, sretan rođendan!

 

 • Kao što si ti meni uljepšavala svaki dan, neka ti bude sretan ovaj rođendan! Volim te, bako!
čestitka za rođendan Baka

ROĐENDANSKA ČESTITKA ZA DJEDA

 

Baš kao i baka, djed je osoba koja će biti tu kad je najteže i najlakše. Za njegov dan poklonite mu divne poruke ili stihove koji će pokazati koliku vrijednost on za vas ima.

Ukoliko ne znate kako umotati čestitku, jedna od ideja je da čestitku za rođendan zarolate i stavite u malenu bočicu koju ćete začepiti plutom. Izgledat će baš poput pisma u boci.

Neke od ideja kako napisati čestitku za djeda su:

 

 • Na ponos nama si svima, a nas unuka jako puno ima. U tom nizu ti si prvi i želimo da još dugo budeš. Sretan rođendan, djede!

 

 • Djed je tu da te uči o nedjelji, nogometu i deranju na TV. On je onaj koji daje najveću količinu sladoleda i onaj koji nema pravila. Zato danas tebi, najbolji djede, sretan rođendan!

 

 • Djedovi su oni koji su izumili izreku ˝Kad sam bio dijete..˝ i uistinu volim te priče. S djedom vrijeme prolazi brzo i znači puno. Sretan rođendan, djede!

 

 • Djed je netko sa srebrnom kosom i zlatnim srcem. Baš takav zaslužuje svu ljubav i pažnju svakoga dana, a posebno na svoj rođendan. Sve najljepše želje za moga djeda!

 

 • Kada su svi bili zauzeti, ti si imao vremena za mene. Kada su drugi samo slušali, ti si me razumijevao. Kada su drugi govorili bit će dobro, ti si učinio da bude. Hvala ti djede na svemu. Sretan ti rođendan!

 

 • Djede, želim ti 12 mjeseci bez brige, 53 tjedna sreće, 365 dana zdravlja, 8760 sati odmaranja, 525600 minuta lijepih trenutaka i 31536000 sekundi mira. Sretan rođendan!

 

 • Uvijek si bio i ostat ćeš stup obitelji. Njegovao si sve običaje i ljubav kroz moj cijeli život. Nigdje nije toplo kao u tvom zagrljaju! Sretan rođendan djedice!

 

 • Dok god je tebe, bit će i tvoje ljubavi za ovaj cijeli svijet, a ponajviše nas. Uvijek se raduješ i osmjehuješ kao da problemi uopće ne postoje. Tu si kada boli, a pogotovo kada se voli. Uvijek si bio spreman pomoći i dati bez obzira što je u pitanju. Ostani uvijek tako dobar i divan djed. Sretan ti rođendan!

 

 • Kada otac nešto zabrani, dođe djed i to dopusti. Kada otac viče, djed grli i pjeva. Djed je osoba koja će voljeti iako nekad to neće pokazati. Uvijek znaj da sam tu djede , sretan ti rođendan!

 

 • Onoga dana kada ne budeš mogao napraviti ni korak, ja ću ti pružati ruku baš kao ti meni kada sam bila mala. Ako nekada nešto zaboraviš, ja ću biti tvoj podsjetnik. Dok me ima, nisi sam djede. Sretan rođendan!
čestitka za rođendan Djeda

ROĐENDANSKA ČESTITKA ZA SESTRU

 

Sestra je najveći dar koji su nam roditelji mogli pokloniti. Ona je baš kao i mi dio slagalice ljubavi koji je uz nas cijeli naš život.

Za njezin rođendan bilo bi lijepo pokloniti joj nešto što ima sentimentalno značenje, a uz to bi idealno došla i poneka poruka.

Čestitka za vašu sestru može biti ukrašena na brojne načine, a jedan od njih je da ju napišete upravo na vašoj zajedničkoj fotografiji. Tako biste zabilježili trenutak i osjećaje na jednom mjestu.

Neke od ideja kako napisati rođendansku čestitku za vašu sestru su:

 

 • U toplini sunca, najvećega sjaja neka tvojoj sreći nikada ne bude kraja. Neka radost, ljubav i veselje ispune ti dan. Seko moja, sretan ti rođendan!

 

 • Ne postoji na svijetu bolji prijatelj od sestre. Ona je dio vas u drugoj osobi koji vas upotpunjava svakog dana. Ona je nepresušni izvor ljubavi i sreće. Volim te seko, sretan rođendan!

 

 • Danas vrag nosi šalu, nemam više sestru malu. Narasla si i postaješ odraslo biće, a za večeras pripremi dobro piće. Za mene ćeš uvijek biti mala seka. Sretan rođendan, malena!

 

 • Od mene imaš zagrljaj, od Boga traži ljubav, zdravlje i sreću. Ostalo možeš kupiti u Kineza. Sretan rođendan, seko!

 

 • Hvala seko mala što si mi uvijek sobu pospremala. Hvala na novcu koji si mi posuđivala, otkad te nema ja sam bankrotirala. Poklon najljepši bit će ti ove riječi jer tko može sestrinsku ljubav da spriječi. Sretan rođendan, sestro!

 

 • Nikada me nisi odala mami i tati, neka ti se sada sva sreća vrati. Uvijek si me branila kada sam bila kriva, voljet ću te dok sam živa. Skupa smo kovale planove i radile probleme, a što bi ja bez tebe i ti bez mene. Danas je tvoj dan i proslavit ćemo ga kako vrijedi, danas se ne štedi. Sestro, sretan rođendan!

 

 • Sestra je obećanje od Boga da nećete biti sami kroz ovu avanturu od života. S tobom je sve lakše i ljepše, sestro. Sretan ti rođendan!

 

 • Uvijek sam se pitala kako ću izdržati svakodnevne svađe s tobom, ali što sam starija sve više shvaćam kako si ti jedini iskreni prijatelj kojega imam. Najbolje me razumiješ i nikada me ne osuđuješ. Volim te. Danas uživanje pusti na maksimum, a brige na minimum. Sretan rođendan!

 

 • Kao male krale smo si lutke i čupale za slatkiše. Sad smo i od sestara mnogo više, u srcu nam to piše. Svaka od nas jedna za drugu diše i sunce sja, u nas nema kiše. Seko, sretan rođendan!
čestitka za rođendan Sestra

ROĐENDANSKA ČESTITKA ZA BRATA

Baš kao sestra, brat je naše blago koje nam uljepšava život. Za njegov rođendan poklonite mu neki poklon koji će ga oduševiti. To može biti neka vaša interna fora ili poklon koji vaš brat već odavno želi.

Uz poklon treba odabrati adekvatnu čestitku koja će pokazati kako mislite na vašeg brata.

Kako bismo vam pomogli napisati odličnu čestitku za rođendan, pokazat ćemo vam par ideja kako napisati poruku za vašeg brata.

Neke od ideja kako napisati rođendansku čestitku za brata:

 

 • Brat je kao sunce u životu i najjači štit kojega možemo poželjeti. Iz tog razloga želim ti najsretniji rođendan do sada. Proslavi ga najbolje što možeš!

 

 • U svijet smo došli kao brat i brat. Sada idemo ruku pod ruku, a ne jedan pred drugim. Brate, sretan ti rođendan!

 

 • Sudbina nas je učinila braćom i nitko ne ide sam kroz ovaj život. I kada je svjetlo i kada je dan, ja ću biti uz tebe i ti uz mene. Sve najbolje želje neka danas dolete tebi na ovaj dan, sretan ti rođendan.

 

 • Mala braća postaju veliki junaci kada njihova sestra poraste. Zato braco sretan rođendan i uvijek ostani moj hrabri junak.

 

 • Pomozi brodu svoga brata preko puta i vaš će sam doći do obale. Brate, hvala ti za svaku pustolovinu koju nisam sam prošao. Uvijek si bio moje jedro i sidro kada je trebalo zakočiti u životu. Sretan ti rođendan!

 

 • Ne moramo se uvijek slagati ili biti jedno uz drugo. Ne moramo uvijek ići istim putem ili htjeti isto. Ne moramo biti ni slični, ali braća uvijek ostajemo. Ljubav i briga ne prolazi s godinama, pa tako ni tvoja dobrota brate. Sretan ti rođendan!

 

 • Moj si najdraži prijatelj, najgori suparnik, moj povjeritelj, moj izdajač i moj suzdržavač. Najstrašniji od svih, moj jednak. Sretan ti rođendan, braco.

 

 • Puno ljudi u životu zvao sam imenicom brate, ali samo jedan ponosno tu imenicu smije nositi. Imao sam stotinu braće, a imam samo jednog brata. Ti si moj ponos i snaga koja mi osvjetljuje put kroz život. Brate, neka te sreća prati cijeloga života. Sretan ti rođendan!

 

 • Ponekad je biti brat bolje nego biti superheroj. Ako imaš brata kao što si ti, to je onda još bolje. Ti si prijatelj kojeg je priroda dala i zato joj od srca hvala. Bolji poklon od tebe nisam mogao dobiti. Sretan ti rođendan, brate.
čestitka za rođendan Brat

ROĐENDANSKA ČESTITKA ZA PRIJATELJE

 

Prijatelje biramo kroz život i s njima prolazimo brojne trenutke i uspomene. Oni su tu da nam budu potpora, veselje i sreća kada god je to potrebno.

 

Rođendani naših prijatelja pravi su događaji za slavlje. To su oni dani kada se pije, uživa i slavi poseban dan.

 

Vašim prijateljima možete napisati čestitku koja će sadržavati neke vaše fore ili stihove o nekom zajedničkom iskustvu koje se teško zaboravlja.

Postoji mnogo načina kako uljepšati prijateljev rođendan, a mi ćemo vam pokazati par čestitki za rođendan koje mogu to još dočarati.

Neke od ideja kako napisati rođendansku čestitku za prijatelja

 

 • Ne hodaj iza mene, ne hodaj ispred mene, već kao pravi prijatelj hodaj uz mene. Uvijek si moj oslonac i zato sam ti zahvalan. Danas primi sve najljepše želje, zdravlje i veselje. U životu da ti samo med i mlijeko teče, sve rane da se liječe, to ti tvoj prijatelj od srca reče.

 

 • Prijatelj je onaj koji te poznaje onakvog kakav jesi, prihvaća sa svim manama i vrlinama. Onaj koji se ne ljuti zbog tvojih propusta i koji prepoznaje sve tvoje dobre strane. Ti si moj najbolji prijatelj i sunce u mom životu. Dočekat ćemo skupa i godinu stotu, a danas ti želim sve najbolje i da osvojiš napokon na lotu.

 

 

 • Nekada će biti i teško, a nekada će sve ići po planu. Do nečega ćemo teško skupa doći, a nešto ćemo imati na dlanu. Nikada ne treba odustati i prepustiti sve da ode, ovakvi prijatelji jednom se rode. Neka ti je najsretniji rođendan!

 

 • Jedini način za steći prijatelje jest da budeš prijatelj. Ti to jesi i zato danas zaslužuješ svu sreću svijeta. Želim ti puno žena, novca, ljubavi i svega što poželiš. Pazi s alkoholom, znaš da voliš pretjerati. Novac za taxi mi ćemo ti dati, samo nemoj nikad sanjati stati. Sretan rođendan!

 

 • Puno ljudi je prolazilo kroz moj život, ali samo neki su ostavili trag. Takvi se zovu tvojim imenom i danas je dan da ti dokažem koliko mi to znači. Uvijek si tu za mene i trpiš moje hirove i zato ti hvala. Znam da ne voliš romantiku i osjećaje, ali ovo je djelić moje zahvalnosti koju ćeš imati uvijek kao podsjetnik da vrijediš. Sretan rođendan!

 

 • Prijatelji su poput dragocjenih knjiga, rijetki i osobno izabrani. Volim pisati, ali najkvalitetniji tekst koji sam mogla zamisliti pišem upravo sada. To su stranice našeg prijateljstva. Nekima se možda čini dosadno, ali knjiga se ne sudi po koricama. Ti si moj bestseller. Volim te, sretan ti rođendan!

 

 • Prijatelj nije samo osoba s kojom možeš pričati o svemu. Nije ni osoba koja će uvijek biti tu i s kojom se možeš smijati. To je netko tko ti može dotaknuti dušu i kada nisu tu osjećaš prazninu. Ti si moja sestra/brat koju/kojega mi Bog nije dao. Hvala ti što postojiš. Želim ti svu sreću ovoga svijeta. Sretan rođendan!

 

 • Neki ljudi ne grade zidove da drže ljude van, već da vide kome je stalo da ih sruši. Ti si srušio sve zidove i došao do moje duše. Ti si moj najbolji prijatelj i zaslužuješ sve medalje ovoga svijeta. Sretan ti rođendan i ostani baš takav kakav jesi jer si savršen.

 

 • Imati prijatelja od djetinjstva znači imati prijatelja do kraja života. Baš kao što piše na našim narukvicama, ovo prijateljstvo trajat će zauvijek. Danas je tvoj dan i osim poklona želim da pročitaš ovu čestitku jer ti njome želim iskazati ono što oči u oči ne bih mogla. Vrijediš. Ti to znaš i zato nikome ne dopusti da danas ukrade sreću tvoga dana, tvoga divnog rođendana.
čestitka za rođendan Prijatelji

ROĐENDANSKE ČESTITKE ZA TETKU

Tetka je ona osoba koja nam je kao druga majka. Ona nas pazi, čuva i voli kao da smo njezino dijete. Ona je uistinu osoba koja će biti tu svakoga trenutka i pružiti nam sve što roditelji zabranjuju.

Za rođendan svoje tetke pripremite nešto čime ćete joj iskazati zahvalnost za sve što je učinila za vas. Možda bi odlična ideja bio buket ruža ili aranžman njezinoga najdražeg cvijeća. Uz cvijeće svakako ide i čestitka koja će joj dokazati da ste se uistinu potrudili oko nje.

Neke od ideja kako napraviti rođendansku čestitku za tetku su:

 

 • Tetke su jedinstvena bića; svaka je neponovljiva. Vole te kao svoje dijete i dat će ti sve samo da izmame osmijeh na tvoje lice. Draga tetka, sretan ti rođendan i da ih dočekamo još puno zajedno.

 

 • Tetka je ona osoba koja je kao druga majka, ali nije zamjena za majku. Ona je u potpunosti njezina dopuna. Hvala ti što si me izvlačila iz problema i dopuštala mi ono što je mama zabranila. Hvala što si bila moj oslonac i zato ti želim najsretniji rođendan.

 

 • Tetka je tu da zažmiri pred pravilima , da bude prijateljica, uzor i inspiracija u dječjim očima. Ti si za mene sve to i zato ti hvala. Sretan sam što si baš moja tetka i danas želim da uživaš u svom danu. Sretan ti rođendan tetkice!

 

 • Od ponedjeljka pa do petka uvijek čekam da mi dođe tetka. Kad ode kući, onda opet ispočetka. Moju tugu i bol liječi, zlatne su njezine riječi. Ne smijem da je volim najviše reći jer bit će rata, ljutit će se mama i tata. Sretan rođendan tetka!

 

 • Reći ću odmah na početku, sretan je tko ima tetku. Veselim se svakom petku jer vidjet ću svoju tetku. Ona se sa mnom veoma ponosi, a slatkiše i igračke uvijek mi donosi. Nekad gluposti rečem i ljutim se na svašta, ali ona meni to redovno prašta. Danas joj želim pregršt sreće i veselja, da joj nikad ne ponestane želja. Od srca sretan rođendan joj želim i s njom sreću dugo da dijelim.

 

 • Tetke su dobre kada treba nešto kupiti ili kad te netko hoće iz šale lupiti. Popustljive su i imaju vremena za sve gluposti naše, njima paše što i nama paše. Nježna si i brižna moja tetka, posvećujem ti ljubav svakog ovog retka. Za tvoj rođendan da dobiješ što želiš i da se svakoga dana samo veseliš.

 

 • Draga tetka, ovom čestitkom šaljem ti zagrljaje i poljupce da te griju svakoga dana, a posebno na dan tvoga rođendana. Neizmjerno te volim i vrata moga srca bit će uvijek otvorena za tebe.

 

 • Vjerujem da sam najsretnija osoba na svijetu jer imam tetku kao što si ti. Ne bih te dala nikome i nikada te ne bih mijenjala. Za tvoj rođendan želim ti samo sreću, zdravlje i veselje. Ostani takva kakva jesi jer meni si takva najbolja.

 

 • Samo tetka grli kao mama, čuva tajne kao sestra i tu je uvijek kao prijatelj. Sretan ti rođendan, tetka.

 

 • Tetka, ti si utočište za sve hladne dane, tužne noći i radosna jutra. Ti si lijepo danas, a još ljepše sutra. Hvala ti za sve i volim te. Sretan ti rođendan!

 

Isaura Brković

Isaura Brković

Gost pisac za OPG Frezija

Studentica kroatologije i filozofije na hrvatskim studijima u Zagrebu. Osim što voli knjige i čitanje, u vlastitoj nakladi izdala je malu knjižicu priča i pjesama “Tragovi”.

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaPovratak u Trgovinu