Kada se voljena osoba razboli, nije lako iznijeti emocije i dobre želje riječima na papir. Umjesto da razbijate mozak koji je već pod stresom za prave riječi, pokušajte dobiti inspiraciju u nekim od predloženih poruka za brz oporavak.

Što možete napisati u poruci za ozdravljenje ovisi o tome koliko dobro poznajete osobu i kako mislite da je najbolje da je razveselite. Ovisno o situaciji, možda ćete htjeti uključiti humor kako biste joj podigli raspoloženje ili nešto osobnije kako biste pokazali koliko vam je važna. Evo nekoliko načina kako poruku možete učiniti posebnom:

• Ubacite sliku: Za nekoga tko je u bolnici sentimentalni komad poput fotografije vas dvoje može imati posebnu vrijednost. Cijenit će mali komad dekora koji ih podsjeća na njihove prijatelje i podsjetiti da slijede bolja vremena. Čak i ako šaljete čestitku prijatelju koji je bolestan kod kuće, slika uvijek je savršen način da nekoga razveselite.

• Pošaljite buket: Imati cvijeće kraj kreveta može vam biti utjeha kad ne možete napustiti svoj dom ili bolničku sobu. Ako je osoba kojoj planirate poslati cvijeće u bolnicu, pobrinite se da bolnica dopušta cvijeće. U suprotnom, nacrtajte im ili kupite umjetni cvijet koji mogu staviti na stol ili objesiti na zid.

• Napišite im svoje omiljene šale ili uspomene: Biti bolestan i vezan za svoj krevet može jako brzo postati dosadno. Vaš bolesni prijatelj ili član obitelji sigurno će radije čitati o vašim omiljenim uspomenama ili nekoliko vaših omiljenih šala tijekom druge epizode njihove omiljene serije.

• Pohvalite ih: Kad se osjećate loše, iskren kompliment može vam puno pomoći. To može biti sve, od „Radiš najbolje kolače i jedva čekam kad ću ih opet probati“ do „Tako ste pozitivnog duha, nedostaje nam vaša prisutnost i nadamo se da će te stati na noge uskoro! “

• Ponudite svoju pomoć: Ovo izvrsna prilika da ponudite svoju pomoć. To može biti bilo što, npr. Dostavljanje namirnica, briga o kućnom ljubimcu ili čišćenje stana.

• Uključite inspirativni citat: Ponekad je najbolje pribjeći nečemu što je već rečeno. Ako osobu ne poznajete previše dobro ili ne možete pronaći vlastite riječi, odaberite inspirativni ili uzbudljivi citat da razveselite pacijenta.

Za tatu koji uživa u glupim igrama riječi, uključite najsmješniju šalu koje se možete sjetiti, suradnik koji uvijek zna što reći cijenit će nadahnjujući citat uz osobni “Osjećaj se bolje uskoro, nedostaješ nam!” poruku i potpise cijelog njihovog tima. Imajte na umu osobu kojoj pišete i brzo ćete znati što reći. Ako tražite nekoliko određenih poruka ili citata koje možete napisati na kartici za ozdravljenje, sastavili smo hrpu ideja za sve različite ljude u vašem životu koji bi mogli koristiti personaliziranu poruku i vesele riječi.

Za svoju majku

 • Ženi koja me odgojila da budem jaka, ja dijelim s tobom dio te snage. Znam da ćeš uspjeti kroz ovo jer si najjača osoba koju poznajem. Volim te i želim ti sve najbolje u tvom oporavku.

 • Do sad nisam stvarno shvatio sve što radiš za mene – kao što uvijek znaš gdje su moje stvari! Šalu na stranu, ne mogu ti reći koliko te volim i cijenim. Znam da ćeš se vratiti na noge i osjećati se bolje nego ikad.

 • Tek sada shvaćam da se čak i Super Žena može razboljeti. Šaljem ti puno pozitivnih vibracija i još više zagrljaja i poljubaca.

 • Znam da ovo nije način na koji si htjela provoditi vrijeme, ali znaj da ćeš izaći iz ovoga jača nego ikad. Želim ti sve najbolje na putu prema brzom oporavku!
za majku

Za prijatelja/icu

 • Pretpostavljam da te klice smatraju neodoljivim kao i ja! Nadam se da ćeš ih se uskoro otarasiti pa se možemo vratiti zajedničkom svakodnevnom provodu.

 • Charles R. Swindoll rekao je: “Život je 10% onoga što se događa s vama i 90% kako reagirate na stvari koje vam se događaju.” Pokušaj misliti na ovu bolest kao na još jednu prepreku koju treba prevladati. 😉
 • Umjesto da na ovo gledaš kao na boravak u bolnici, zamisli to kao spa paket koji uključuje obilje opuštanja, besplatnu hranu i preglede! No, ne brini se – kad budeš bolje, idemo u stvarni spa (na moj račun!).

 • Možda nisam diplomirala medicinu, ali evo nade da imam ljekovit dodir prijateljstva. Šaljem svu svoju ljubav i nadam se da ćeš se uskoro oporaviti!
za prijatelja

Za svog Oca

 

 • Kad sam bila mlađa i pala, veliki zagrljaj od tebe uvijek mi je pomogao. Iako je ova bolest možda veća od izgrebanog koljena, nadam se da će veliki zagrljaj i puno ljubavi od mene dati ti snage da se osjećaš bolje!

 • Radujemo se što ćeš se uskoro vratiti kući, siguran i zdrav. Kao što je Hercules rekao: „Istinski se heroj ne mjeri veličinom njegove snage, već snagom srca.“ Mom junaku i osobnom Herculesu, znaj da ovo možeš pobijediti!

 • Kao što si me uvijek učio, pozitivan stav može te provesti kroz gotovo sve. Svi ti šaljemo puno ljubavi, pozitivnosti i molitve, tata. Volimo te, brzo ozdravi!
za tatu

Za djeda i baku

 

 • Ti si se brinula za mene kad sam bila mala, tako da je sada red da se ja pobrinem za tebe. Šaljem ti svu svoju ljubav i dobre želje za što brži oporavak.

 • Kako se usuđuju klice napasti moju baku! Želim ti što brži oporavak i šaljem ti svu svoju ljubav!
 • Prije nego što to saznaš, pobijedit ćeš ovu bolest i mi ćemo se vratiti pećenju hrpe kolača u tvojoj kući. Jedva čekam da te vidim, bako.
za baku

Za kolegu na poslu

 

 • Znaš da postoje bolji način za izbjegavanje posla? U posljednje vrijeme mi stvarno nedostaje prijatelj s druge strane stola. Želim ti što brži oporavak.

 • Žao mi je što ste morali uzeti slobodan dan, jer ste zapravo bolesni. Nadam se da ćete se uskoro oporaviti i da ćemo se moći vratiti svakodnevnim razgovorima na pauzi za ručak!

 • Vi ste mi u mislima svaki dan dok se oporavljate. Najbolje želje i da se uskoro vratite u ured. Nedostajete nam puno!
za kolegu

Za bolju polovicu

 

 • Za ljubav mog života, boli me što te vidim bolesnu, ali znaj da ću biti pored tebe na svakom koraku. Želim ti jednostavan oporavak i povratak u zajednički život.

 • Godinama me tvoj osmijeh podsjećao na nešto bolje, čak i u najtežim danima. Evo u nadi da će ti moj osmijeh donijeti čak pola radosti koju si mi uvijek donosila.
 • Kao što smo rekli u svojim zavjetima, “u bolesti i zdravlju”. Bit ću ovdje za tebe dan i noć, draga. U kratkom vremenskom razdoblju ovo će sve biti sjećanje na daleka vremena, ali oboje ćemo biti jači iza ovoga.

 

 • Mnogo smo toga prošli, a ovo je još jedna prepreka koju ćemo prebroditi. Bit ću ovdje da te držim za ruku, nahranim juhom i pomognem ti vratiti zdravlje. Volim Te!
za ljubav

Kao dodatnu gestu, unesite malo života, boje i radosti u život svoje voljene osobe tako da vašu poruku za ozdravljenje povežete s lijepim cvjetnim buketom.

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaPovratak u Trgovinu