Valentinovo, dan ljubavi, ali i darivanja. Mnogi će reći kako je poklon za Valentinovo iskomercijalizirana shema, način da se prekomjerno potroši dokazujući ljubav taj jedan dan; dok bi se ljubav trebala pokazivati i živjeti svaki dan jednako. Složiti ćemo se sa time kako je ljubav osjećaj koji se živi, dokazuje i pokazuje svaki dan, i svaki dan je Valentinovo ukoliko je ljubav ono što vas pokreće.

No, na sam blagdan Sv. Valentina, možemo razveseliti svoje bolje polovice sitnicama koje će im samo dodatno potvrditi ono što im svakodnevno pokazujemo. Budimo iskreni, svaka će se žena obradovati sitnici koju ste namijenili samo za nju.

Cvijeće kao znak pažnje – klasični poklon za Valentinovo

Kada spominjemo poklone, postoji jedan sa kojim ne možete pogriješiti. Naravno, radi se o buketu cvijeća. Vaša će se bolja polovica zasigurno obradovati cvijeću koje će narednih dana krasiti vaš dom i podsjećati je na ovu vašu romantičnu gestu. Buket cvijeća dobra je nadopuna uz neki drugi poklon, no može se poklanjati i sam. Dapače, time naglašavate njegovu važnost i ljepotu.

 

Obzirom da izbor cvijeća koji ćete uvrstiti u buket zaista može varirati; donosimo vam kratku listu cvijeća koje može biti idealan izbor za Valentinovo.  Ono o čemu morate voditi računa prilikom poklanjanja buketa jest broj cvjetova, koji ne smije biti paran. To je dio bontona poklanjanja cvijeća koji ne bi smjeli zanemariti.

poruka za Valentinovo

Ruža

Žutu boju ruže najčešće povezujemo sa ljubomorom, no jedna se boja ruže nameće kao očiti znak ljubavi. Riječ je o crvenoj ruži, kojom iskazujemo ljubav, divljenje i privlačnost. Klasičan odabir s kojim nećete promašiti. Ne postoji žena koja bi krivo mogla shvatiti poruku i simboliku crvene ruže. Jedna crvena ruža najprodavaniji je cvijet Valentinova.

Osim već spomenutih crvenih, postoje i bijele ruže kojima iskazujemo neiskvarenu i čistu, gotovo dječju ljubav. Ružičaste ruže znak su nježnih emocija poput radosti i zahvalnosti.  Jedna od posebnijih jest i ljubičasta ruža koja je simbol ljubavi na prvi pogled. Jedno je sigurno, za koju se god varijantu odlučili, sigurno nećete pogriješiti.

buket od 100 ruža

Porodica ljiljana – elegantan poklon za Valentinovo

Ukoliko želite odmaknuti od klasike, ili pak znate da je vaša djevojka ili supruga netko tko voli nešto drugačije, buket iz porodice ljiljana mogao bi biti izvrstan izbor poklona. Govorimo o kalama, đurđicama i naravno ljiljanima. Svaki od spomenutih cvjetova ima zasebnu simboliku koja naglašava njegovu ljepotu. Kala primjerice simbolizira kraljevsku, profinjenu ljepotu, eleganciju.  Ljiljan je s druge strane  simbol zavođenja, koketiranja, dok đurđice predstavljaju čistoću i nevinost. Savjetujemo da izbor cvijeta svakako prilagodite simbolici, te time pokažete boljoj polovici koju od asocijacija u vama budi spomen njenog imena. Ipak, i u ovoj kategoriji postoji boja koju bi bilo mudro izbjegavati kao poklon. Radi se o narančastim ljiljanima koji su simbol prezira.

kale za Valentinovo

Tulipani

Cvjetovi tulipana simbol su ranog proljeća, budući izniknu odmah nakon hladnih zimskih dana. Tome kao da naglašavaju svoju važnost i ljepotu, pokazujući svojom pojavom kako je došlo vrijeme za buđenje prirode. Za tulipane se kaže kako su najbolji poklon bračnoj partnerici za Valentinovo. Zašto je to tako? Tulipani su cvijet koji je prvenstveno simbol prijateljstva, a svi znamo kako je prijateljstvo jedan od najvažnijih temelja skladnog bračnog života. Ukoliko ipak tulipanima želite izraziti ne samo prijateljstvo, već i ljubav, odaberite crvene tulipane.

 

Orhideja

Nježna, no istovremeno snažna orhideja savršen je poklon za izabranicu vašeg srca. Orhidejom kao poklon za Valentinovo, iskazujete joj duboku odanost i ljubav za sve što vam je pružila. Kada govorimo o boji orhideje, najčešći izbor čini se bijela i nježno roza orhideja, no boje su mnoge, i za koju god se odlučili, izbor će biti pravi.

flower box orhideje za Valentinovo

Sitnice kojima pokazujete koliko vam znači – najbolji poklon za Valentinovo

Ukoliko osim buketa želite pokloniti još neku sitnicu, koja će obilježiti Valentinovo, te pokazati vaš trud, ovo su sitnice kojima ne možete pogriješiti. Vaša će bolja polovica biti oduševljena, a vi ćete uživati u njenoj sreći znajući da ste dali sve od sebe kako bi joj izmamili osmijeh na lice.

 

Kolač koji ste sami pripremili

U današnje vrijeme sve više muškaraca odlično se snalazi u kuhinji. Ako ste i vi jedan od njih, ova ideja mogla bi biti izvrsna. Zašto? Osim što ćete obradovati vašu partnericu finim desertom, to neće biti običan desert. Biti će kolač napravljen samo za nju i ovu posebnu priliku, kao potvrda truda koji ste uložili u obilježavanje Valentinova.

Kolač sa višnjama za Valentinovo

Ljubavno pismo ili poruka

 

Postoji li iskreniji i unikatniji dar od personalizirane ljubavne poruke, ili ljubavnog pisma koje ste sami napisali? Vjerujemo da i sami znate odgovor. Idealan poklon uz već spomenuti buket cvijeća ili kao samostalna sitnica. Pisanje ljubavnih poruka ili pisama može se činiti kao prevelik zalogaj, osobito ako niste vješti sa iskazivanjem emocija. Neka vas to ne spriječi da prenesete osjećaje na papir. Ovdje nije važna forma, duljina ili liričnost izraza. Važi su vaši osjećaji koje iskazujete svojoj partnerici, pokazujući joj koliko vam znači i kakav spektar divnih osjećaja u vama budi. Vjerujemo da će biti oduševljena poklonom.

Parfem – klasik poklon za Valentinovo

 

Pri kupnji ovog poklona, stvar leži u detaljima, nikako u cijeni. Može vam se činiti kako je parfem previše običan ili očekivan poklon za Valentinovo, no to i ne mora biti tako. Ovisi o tome što ćete i kako odabrati. Poklanjanje parfema može biti iznimno intimna stvar, ukoliko je takvom učinite. Kada poklanjate svojoj boljoj polovici njen najdraži parfem, pokazujete joj kako obraćate pažnju na ono što nosi. Njen prepoznatljiv miris zasigurno i u vama budi osjećaj bliskosti i ljubavi jer ga povezujete s njom i svime što ona za vas jest.

parfem kao poklon za Valentinovo

Okvir za sliku

 

Ovdje ne govorimo o običnom okviru za sliku. Govorimo o okviru ili spoju više njih; u koji ćete posložiti jednu ili nekoliko vaših zajedničkih fotografija. Onih koje vas podsjećaju na najljepše zajedničke trenutke i želite ih sačuvati kao trajni podsjetnik na ono što čini vas kao par. Ovom sitnicom osim što ćete usrećiti vašu djevojku ili suprugu za Valentinovo, obogatiti ćete i vaš životni prostor, budući smo sigurni kako će ovaj poklon pronaći savršeno mjesto na policama vašeg stana.

uokvirene slike kao poklon za Valentinovo

Za kraj, važno je reći kako poklon nikada ne može biti pogrešan ukoliko je kupljen ili napravljen od srca. Sitnice koje smo u članku izdvojili čine se kao najbolji izbor kada se radi o poklonu za Valentinovo, no na vama je da odaberete kako ćete taj dan proslaviti ljubav. S iskrenom namjerom nikada ne možete pogriješiti.

Mirta Paoletić

Mirta Paoletić

Gost pisac za OPG Frezija

Svestrana jezikoslovka koja pisanjem članaka spaja posao i zadovoljstvo.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u Trgovinu