Unesite toplinu u svaki prostor buketom suncokreta. Ovi veseli cvjetovi unesu osjećaj sunčanog dana u svaki kutak sobe kad ih stavimo u vazu.

 

Buketi od suncokreta su ljeto u vazi

Osim svog očitog imena, suncokreti čine obitelj Helianthus. Ime potječe od grčke riječi helios što znači sunce i anthus što znači cvijet Kad biste je prvi put vidjeli ovaj cvijet kako biste mu dali ime? Sretni cvijet?

Prirodna estetika suncokreta

Sredina suncokreta zapravo se sastoji od sićušnih latica u uzorku. Iz daleka može izgledati kao čvrsta, kružna površina. Ali izbliza ti unutarnji prstenovi latica doista su zamršeni prirodni dizajn. To je u stvari spavaća soba za pčele uređena u  feng shui stilu.

 

Latice u sredini cvijeta rastu u matematičkom uzorku koji se zove zlatni omjer. Iako se naziv „zlatni omjer“ koristi za osobe, ovaj se prirodni uzorak pojavljuje svuda u prirodi, uključujući šiške, artičoke i cvijeće u obitelji suncokreta poput tratinčica i margareta. Ovaj prirodni dizajn omogućuje im nadopunu širokog asortimana jedinstvenih cvjetnih buketa.

 

Zbog svog prirodnog uzorka rasta, svijetle boje i veličine, suncokreti u buketima često uključuju cvjetove koji daju kontrast ili prijelaz u boji ili obliku. Cvjetovi poput ruža dodaju ofsetni oblik, dijeleći središnju fazu sa suncokretima te se ne slažu skupa. Gerberi su u istoj cvjetnoj obitelji poput suncokreta i oni također dodaju volumen buketu te nisu dobra kombinacija zajedno. Zato su kandidati za najbolje cvijeće koje upotpunjuje buket suncokreta: alstromerije, ljiljani, margarete… Suncokreti jednostavno ne mogu biti “ugušeni” drugim cvijećem, to je u njihovoj prirodi.

.

Što volimo kod suncokreta

 

Suncokreti mogu očistiti tlo: poput stabla pamuka i topole, suncokretova polja mogu očistiti teške metale i onečišćenja iz tla.

 

Sjemenke: Sjeme suncokreta nije samo jedan od naših omiljenih zdravih grickalica, ima mnoštvo namjena, uključujući ulje za kuhanje i bio gorivo.

 

Otporan na sušu: Kao pravi divlji cvjetić, za autohtoni divlji rast suncokreta on ne treba puno vode da bi preživio, što ih čini održivim cvijetom.

Žive boje: obično rastu u žutoj boji, ali mogu se naći u narančastoj i crvenoj sorti suncokreta.

 

Bez mirisa: Iako neke sorte mogu imati miris meda, većina vrsta suncokreta nema karakterističan miris. To ih čini idealnim poklonom za osobe osjetljive na mirise ili parfeme.

Buket suncokreti

Suncokreti kroz povijest

Svijetli, živopisni cvjetovi suncokreta donose svjetlost u sobu poput izlaska sunca u vazi. Vincent van Goghova serija Suncokreti nastala je tijekom prohladnog ljetnog tjedna 1888. kada ga je vrijeme spriječilo da slika vani. U iščekivanju posjeta slikara Paula Gauguina, namjeravao je ukrasiti sobu za goste slikama suncokreta kako bi je uljepšao.

 

Rezultat je bio niz poznatih majstorskih djela Van Gogha nakon njegovih Irisa. Suncokreti su nadahnuli umjetničke radove nekih od najpoznatijih slikara u povijesti kao što su Georgia O’Keeffe i Gustav Klimt.

Aranžmani od suncokreta samo su porasli na popularnosti kao cvijeće koje možete poslati za bilo koju priliku. Njihova upotreba kao simbol mirnog, uključivog i slobodnog pokreta daje im značenje da svi zaslužuju ljubav. Pokažite svoje poštovanje, privrženost ili ljubav poklanjajući buket suncokreta.

već od 100 kn

Buket od suncokreta

Naručite prekrasni buket suncokreta koji zrači toplinom i obasjava prostoriju u kojoj se nalazi. 

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u Trgovinu