Jednostavni buket za vjenčanje

Jednostavni buket za vjenčanje novi je trend u svadbenoj industriji. Sve više mladenki voli elegantnu, prikrivenu proslavu, nego složene svadbe. Jednostavno ne znači dosadno ili predvidljivo te postoji mnogo ideja za jednostavni buket za vjenčanje koje mlada može koristiti za stvaranje vlastitih nezaboravnih cvjetnih kreacija.

Općenito, što je buket za vjenčanje jednostavniji, to je jeftiniji, a to može biti glavni faktor pri odabiru za mladenke s ograničenim proračunom. Odluka za jednostavan dizajn buketa također omogućava mladenkama da odaberu skuplje cvijeće koje bi bilo preskupo za veći buket.

Jedan vjenčani buket može koštati 700 ili više kuna, ovisno o njegovom dizajnu, veličini, vrsti cvjetanja i sezoni , ali jednostavni buketi uglavnom su daleko jeftiniji, ali ne manje lijepi.

Kako izabrati buket za vjenčanje

 

Buket za vjenčanje može biti u različitim oblicima, bojama, veličinama i stilovima. Što je idealno za vas, ovisi o dizajnu vaše haljine, stilu vaše proslave, vašem tipu tijela.

Odabir vjenčanog buketa nije samo biranje vašeg omiljenog cvijeća. Radi se o tome da ga prilagodite vašoj vjenčanici, vašem stilu, pa čak i nadopuni vaše figure!

Vjenčani buket vaš je najvažniji dodatak od trenutka kad izađete iz kuće pa do samog kraja vjenčanja, kao i u vašem vjenčanom albumu. Pa kako odabrati svoj buket?

Kada radim sa svojim mladenkama, predlažem sljedeći pristup:

najjeftinije cvijeće za vjenčanje

Pošaljite nam upit za besplatnu ponudu

Vjenčani buketi 2020

Što je trenutno u trendu? OPG Frezija je napravila anketu za buduće mladenke. Upitali smo koji stil vjenčanog buketa najviše preferiraju Boho, Šareni, Moderni, Rustikalni, Jednostavni ili Tradicionalni? Jednostavni, Boho i Rustikalni stil su najpopularniji, zatim dolazi do strmog pada, a ostali kupci su podijeljeni u Moderne, Tradicionalne i Šarene stilove.

 

26% Jednostavno

19% Boho

19% Rustikalno

10% moderno

9% tradicionalno

9% šareno

8% Nema odgovora

Među našim podacima postoji velika korelacija između odabira Jednostavnog stila vjenčanog buketa i odabira bijele kao glavne boje, zajedno s pastelnim bojama i zelenom. Kupci Boho stila vjerojatnije će odabrati pastelne boje, a kupci Rustikalnog stila više vole zelenilo umjesto cvijeća.

Najljepši buket za vjenčanje

 

Buketi za vjenčanje ne odlikuju se samo po stilu nego i po raznim oblicima. Uglavnom prilikom konzultacija sa cvjećarom bira se prvo stil vjenčanog buketa zatim oblik te boja. U nastavku pogledajte neke od osnovnih oblika vjenčanih buketa:

 Okrugli buket

 

Mali i elegantni okrugli buket za vjenčanje, najprikladniji za  djevojke nižeg rasta. Najčešće se ovaj buket sastoji od ruža. Njihovi pupoljci su čvrsto postavljeni jedni uz druge, zbog čega se stvara efekt  pahuljastog oblaka u rukama.

mali okrugli buket za vjenčanje

 Buket za vjenčanje u obliku lopte

To je instalacija okruglog oblika na koju su pričvršćeni cvjetovi. Takvi prekrasni vjenčani buket nevjesta uzima za vrpcu ili lanac vezan za njega.

vjenčani buket u obliku lopte

Bidermajer buket za vjenčanje

Ovaj klasični buket za vjenčanje je dobio ime u čast njemačkog i austrijskog trenda u umjetnosti 19. stoljeća. U njemu su različiti cvjetovi raspoređeni u koncentrične krugove.

vjenčani buket bidermajer

Kaskadni buket

 

Ovaj buket pristaje najviše mladenkama višeg rasta. Kaskadni vjenčani buket nije baš pogodan za ženu zrelih godina, ali za mladu djevojku, posebno visoku i vitku, ovo je jedna od najboljih opcija. Razlikuje se asimetrijom, koja se postiže uz pomoć cvijeća, lišća različitih veličina i dužina. Rezultat je nekoliko različitih razina. Ovaj je buket najprikladniji za haljinu izvornog i neobičnog kroja.

asimetrični vjenčani buket

 Vjenčani buket u obliku vodopada

 

Postao je jako popularan u posljednje vrijeme. Dužina ovog buketa može biti i do metra. Mlada izgleda sjajno s takvim buketom noseći ga ispred sebe u visini struka ili malo ispod. Takav vodopad svježeg cvijeća sposoban je ne samo da zadivi promatrača svojom jedinstvenošću, već i da oduševi svojim tajanstvenim šuštanjem i igrom nijansi boja, privlačeći poglede svaki put.

vertikalni vjenčani buket

Vjenčani buket od kala

 

Cvijet kala je dobio ime po grčkoj riječi za lijepo – Calla . Povezan je s grčkom božicom Herom. Prema legendi, Zeus je Herkula, svog sina od druge žene, doveo Heri, svojoj supruzi, dok je spavala da pije njeno mlijeko. Kad se probudila, odgurnula ga je i kapljice mlijeka poletjele su nebom stvarajući mliječni put. One koje su pale na zemlju pretvorile su u prekrasne kale.

Kad je Venera, božica ljubavi, ljepote i požude, vidjela kale bila je ljubomorna na njihovu ljepotu. Proklela je njihovu ljepotu stavljajući veliki žuti tučak u sredinu cvijeta. Zbog ove priče neki kale povezuju s Venerom, a time i sa požudom i seksualnošću.

Međutim, najčešće značenje za kale je čistoća, svetost i vjernost. Ovaj cvijetr je često je prikazan na slikama Djevice Marije. Kale su također simboli za ponovno rođenje i uskrsnuće, vezani uz Isusovo uskrsnuće dijelom zato što cvjetaju oko Uskrsa, a dijelom zato što su oblikovani poput truba koje simboliziraju trijumf. Ako vam se sviđa simbolika i vaše vjenčanje pada u sezoni kala ovaj vjenčani buket je savršen odabir.

vjenčani buket od bijelih kala

Vijenčani buket cijena

 

Prvo moramo objasniti razliku između “standardnog” buketa koji ide za poklon, dodjelu diploma, krštenje, krizmu i buketa za vjenčanje. U vjenčanom buketu koristi se isključivo cvijeće, zelenilo i ukrasi koji mogu izdržati 12 sati bez vode. Ono mora biti posebno pripremljeno i hidratizirano da se ne bi dogodilo da nakon 2 sata na suhom sve cvijeće u buketu uvene. Tu je također bitno da li se koristi sezonsko domaće cvijeće ili uvozno koje zna biti i 5 puta skuplje. Ako vaš cvjećar radi sve cvijetne dekoracije na vašem vjenčanju onda ono cvijeće koje je višak od vjenčanog buketa može se iskoristiti u aranžmanima. Znači ako naručujete samo vjenčani buket cijena će biti veća jer vjerojato cvjećar nema gdje potrošiti višak naručenog posebnog cvijeća gdje onda taj trošak ide na kupca.

Zaključak – buket za vjenčanje može koštati od 350kn (npr. kale u sezoni sa lijepom satenskom vrpcom) do 1500kn (veliki kaskadni buket sa 6-8 vrsta ekskluzivnog uvoznog cvijeća van sezone).

 

 

vrste vjenčanih buketa

Najjeftinije cvijeće za vjenčanje

 

Cvijeće ima ogroman utjecaj na cjelokupni izgled i dojam vašeg vjenčanja. Od vašeg vjenčanog buketa, revera do aranžmana na stolu, cvijeće je savršen način za dodavanje boja, mirisa i tekstura vašem vjenčanju. No jeste li iskoristili trenutak i razmislili o sezonskoj dostupnosti cvijeća iz snova za odabrani datum vjenčanja?
Buduće mladenke često traže inspiraciju za svoj vjenčani buket na Instagramu pritom ne razmišljajući o sezonskoj dostupnosti cvijeća.
Odabir cvijeća za vjenčanje ovisno o sezoni nije samo isplativ i prikladan, već vam omogućuje dočarati trenutnu klimu. No bez profesionalnog cvjećara može biti nezgodno utvrditi koje će vrste cvijeća biti lako dostupne za vaše vjenčanje.
Dobra vijest je da imamo dovoljno sreće što ovdje u Hrvatskoj tijekom svake sezone cvjeta prelijepo cvijeće – od božura do ranukula i svega između! Ključno je prvo provesti istraživanje kako biste kasnije izbjegli razočaranje kad otkrijete da vaš omiljeni cvijet jednostavno nije dostupan za vaš veliki dan ili je pre skup iz uvoza.
Dakle, prije nego što započnete sanjariti svoj savršeni buket, pročitajte naše savjete o tome zašto biste trebali odabrati svoje cvijeće za vjenčanje ovisno o sezoni i koje su najpopularnije sorte cvijeća za vaš veliki dan!

Raspodjeli troškove

Kalkulator troškova za vjenčanje

Za sve koji uskoro namjeravaju zaploviti u bračne vode izradili smo ovaj kalkulator da vam pomogne izračunati troškove vjenčanja. U svakoj rubrici naveli smo prosječne troškove koji naravno mogu drastično varirati od mjesta do mjesta i kvalitete usluge. Za usluge cvijeća i cvjetnih dekoracija izrađenih od svježeg sezonskog cvijeća tu je OPG Frezija s najboljom ponudom da ne optereti budžet za vaš veliki dan

Pitajte stručnjake!

 

Odabir vašeg cvijeća za vjenčanje ovisno o sezoni može se činiti ogromnim zadatkom ako nemate prethodno iskustvo u cvjetnoj industriji. Važno je zapamtiti da samo zato što na Instagramu nešto može izgledati lijepo, ne mora nužno značiti da je to održiva ili isplativa opcija za vaše vlastito vjenčanje.

 

Dobra vijest je da su cvjetni dizajneri u industriji vjenčanja istinski profesionalci i moći će vas voditi oko odabira savršenog buketa i cvjetnih dekoracija za vaš veliki dan. Naše gornje preporuke možete koristiti kao polaznu točku, ali uvijek je najbolje porazgovarati o svojim mogućnostima s profesionalnim cvjećarom za vjenčanja radi njihovog jedinstvenog uvida i savjeta.

 

Odabir cvijeća za vjenčanje na temelju sezonske dostupnosti najbolji je način da maksimizirate svoj budžet, a da vjenčanje iz snova bude savršeno. Jednostavno uzmite u obzir gornje savjete i bit ćete na dobrom putu da stvorite savršenu narudžbu cvijeća za svoj veliki dan! 

Par bonus savjeta za buduću mladenku

 

Težina: ako niste navikli na veliku težinu, odaberite lagani i manji buket

Miris: iako svo cvijeće ne miriše, budite sigurni da točno znate što naručujete kako biste izbjegli neželjene mirise

Alergija: možda niste alergični na svoje cvijeće, ali pripazite da to nije ni vaš budući muž

Bacanje buketa: ako planirate bacanje buketa, zamolite cvjećara za dva vjenčana buketa, jedan za vas i drugi manji, laganiji i jeftiniji za bacanje slobodnim djevojkama

Vježbajte: mnoge mladenke postanu nervozne prije nego što krenu prema oltaru i sklone su uvlačiti svoj vjenčani buket u trbuh, kao da im raste iz trbuha ili iz prsa, previsoko! Pozivam ih da vježbaju dan prije vjenčanja kako bi laktovi bili uspravni, neka zapešća budu iznad kostiju kukova i objema rukama nježno drže buket.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u Trgovinu