Filtrirajte vodu i zadržite zemlju u teglicama

 

U prošlosti se filter za kavu koristio isključivo za pravljenje kave – danas ga koristi sve više ljubitelja cvijeća. Mali papirnati filteri imaju višestruku upotrebu i vrlo su korisni za vaše biljke u teglicama! Prvi je korak staviti filter za kavu na dno teglice za cvijeće. Treba ga postaviti između dna i odvodnih otvora tegle- tamo gdje voda i zemlja obično prolaze. Kad to učinite, filter će propustiti vodu i zadržati zemlju.

priprema pitara za presađivanje

Filter umjesto šljunka

 

Zašto je korisno? Vrlo često zemlja začepljuje otvore, što sprječava prolazak viška vode, ali i protok zraka. To može uzrokovati propadanje korijena biljke i eventualno izumiranje.
Vjerojatno ste čuli ili vidjeli kakve učinke postižete postavljanjem šljunka na dno lonca. To je ista ideja, ali filteri za kavu su jednostavniji, jeftiniji i zauzimaju manje prostora u teglicama. A to znači da u tegli ima više zemlje– na čemu će biljke biti zahvalne!

Postoji još jedan trik za koji su filtri za kavu idealni. Budući da apsorbiraju vodu, zadržat će vlagu svaki put kad zalijevate cvijeće. Neće biti previše vlage koja uzrokuje truljenje korjena – već idealna količina! Dakle, ako ćete koristiti filtere za kavu, nećete morati tako često zalijevati biljku.

 

I posljednje, ali ne najmanje bitno – filtri za kavu korisni su kad trebate presaditi biljku. Čuvat će da se zemlja ne raspadne.

Ako vam se svidio ovaj članak pročitajte koje biljke odbijaju komarce te upotrijebite filter za kavu pri pripremi teglica za sadnju istih.

Kalkulator troškova za vjenčanje

Najskuplje vjenčanje je loše organizirano vjenčanje. Iskoristite naš kalkulator i raspodjelite svoj budžet po svim stavkama.

Kako smanjiti stres pomoću cvijeća

Dodavanjem nekoliko cvjetova u svoj svakodnevni život možete smanjiti depresiju i tjeskobu te pojačati kreativnost i produktivnost. Evo cvjetne snage!

Ove biljke odbijaju komarce – prirodno i efikasno

Cijelu zimu čekamo taj dan da sjednemo vani u društvu prijatelja ili obitelji, ispijamo kavu ili hladni napitak uz ugodni razgovor. No, dok svako ljeto donosi nove prilike, nova sjećanja i nova iskustva, jedno što ostaje isto su dosadni komarci koji nam ne daju uživati na otvorenom.

Ako stavite ovo u teglu za cvijeće vrlo su manje šanse da će ono uvenuti.

U prošlosti se filter za kavu koristio isključivo za pravljenje kave – danas ga koristi sve više ljubitelja cvijeća. Mali papirnati filteri imaju višestruku upotrebu i vrlo su korisni za vaše biljke u teglicama!

13 Razloga za pokloniti buket cvijeća medicinskim sestrama

Biti medicinska sestra nije jednostavan zadatak. One imaju toliko različitih uloga da je teško obuhvatiti sve što rade u samo jednom naslovu posla. Iako se osjećamo kao da bi svaki tjedan trebao biti Tjedan zahvalnosti medicinskih sestara, tehnički on pada od 6. do 12. svibnja. U čast njihovog truda i nesebičnosti, evo samo nekoliko razloga zbog kojih sestre zaslužuju da im se kaže “hvala” s buketom cvijeća.

Koje su to sobne biljke čuvarice našeg zdravlja?

Sobne biljke – žive, šarene, mirisne, i jesmo li spomenuli jednostavno prelijepe? Iako su mnogi svjesni dekorativnih prednosti biljaka, malo ljudi zna da one imaju sposobnost poboljšanja vašeg mentalnog i fizičkog zdravlja. Bilo da živite u „betonskoj džungli“ ili dalmatinskoj zagori, svaki dom može imati koristi od sobnih biljaka.

Kako produžiti život cvijeću?

Brzi i jednostavni savjeti za održavanje svježeg rezanog cvijeća Znate li što je prigovor potrošača broj 1 na kupnju cvijeća? Dugovječnost. Osim što će ljude odvratiti od kupovine cvijeća, prerano uvenuto cvijeće šteti i ugledu proizvođača. Pa što možete učiniti da...