Ništa ne može uljepšati prostoriju (ili dan) poput buketa svježeg cvijeća. Cvijeće je često rezervirano za posebne prigode, ali mislim da u njemu treba uživati ​​i diviti mu se svaki dan! Nevjerojatno je kako samo promatranje veselih gerbera ili miris jedne ruže može poboljšati raspoloženje.

Nedavna istraživanja pokazuju da cvijeće prirodno smanjuje stres i umiruje naše raspoloženje. Da, dobivanje cvijeća na poklon trenutno nas čini sretnima, ali blagodati traju mnogo dulje od početnog trenutka radosti. Dodavanjem nekoliko cvjetova u svoj svakodnevni život možete smanjiti depresiju i tjeskobu te pojačati kreativnost i produktivnost. Evo cvjetne snage! Da biste se nadahnuli, donosimo vam par jednostavnih načina za uživanje u cvijeću koje ne mora biti samo na Valentinovo ili Majčin dan.

Probudite se uz cvijeće!

cvijeće na nočnom ormariću

Postavite mali aranžman pored svog kreveta tako da je prvo što vidite kada se probudite je prekrasno cvijeće – poput malog jutarnjeg poklona samom sebi! Jarke boje vam pomažu da se osjećate energično, te su savršene za one dane kada niste sigurni da li se želite dignuti iz kreveta.

I jedan cvijet je dovoljan

ranunkule u bočici parfema

Znanost kaže da nam cvijeće pomaže da se osjećamo povezani, što dovodi do bolje veze s onim kome ga poklanjamo. Stoga kupite ili uberite makar jedan cvijet i podijelite ga s nekim. Stavite ga u starinsku bočicu parfema i postavite negdje neočekivano i obično poput radnog stola ili police za knjige. Lijepa boja dati će vašem danu malo radosti i vedrine.

Umijte se u laticama ruža

umivanje u laticama ruža

Osjećat ćete se poput božice dok se namakate luksuznom kupkom s ružinim laticama. Želite li više ruža u svojoj dnevnoj rutini? Nabavite kupku od ružinog mlijeka, piling od kamilice i ruže, domaći tonik od ružine vode, bombe za kupanje, sapun i ulje za tijelo. Za umirujući efekt odaberite latice svijetle boje.

Stavite cvijeće u kosu

cvijeće u kosi

Dodavanje cvijeća odjeći ili kosi je tako romantično. Zataknite cvjetić u džep ili iza uha, napravite lijepi vijenac da okružite punđu ili napravite traku za glavu. Jednostavno se opustite na slobodan dan. Dobivat ćete pohvale tijekom cijelog dana! Još jedan sjajan način nošenja cvijeća je u parfemu ili nanošenjem na zglobove i vrat čistih cvjetnih esencijalnih ulja poput ruže i lavande.

Jestivo cvijeće

jestivo cvijeće

Iznenadili biste se kad biste saznali koliko je cvijeća ne samo jestivo već i nevjerojatno ukusno! Dodajte organske, neprskane maćuhice, ljubičice, ruže, lavandu, kamilicu i voćne pupoljke u salate, slastice od sladoleda i kreme, limunadu. Napravite vodu s okusom ruže i cvijeta naranče ili potražite sirupe napravljene od cvijeta bazge i jasmina.

Dodajte malo radosti dok radite dosadne poslove

cvijeće pored sudopera

Pranje suđa zna biti vrlo naporan i dosadan posao, ali postavljanje male vaze sa par cvijetova pored sudopera čini inače nezabavan zadatak ugodnijim. Staklena vaza u boji još je jedan način da dodate energičnu, sretnu boju.

Kako izabrati pravo cvijeće za sprovod?

Kakvu vrstu cvijeća trebam uzeti za sprovod? Izbor pravog cvijeća za sprovod često diktira odnos s nedavno preminulim ili ožalošćenom obitelji. Naš vodič za pogrebno cvijeće pruža uvid i smjernice koje će vam pomoći da odaberete ispravanu vrstu cvijeća, aranžmana, vijenca ili buketa za tu priliku.

Najveći cvijet na svijetu

Rafflesia arnoldii, vrsta cvijeta koji raste na otocima Sumatra i Borneo poznat kao najveći cvijet na svijetu. U promjeru može biti veći od jednog metra. Zbog neugodnog mirisa po usmrđenoj ribi, proznvan je kao „cvijet lešina“.

Cvijeće za rođendan

Pa koje cvijeće biste trebali odabrati kao rođendanski poklon različitim ljudima u vašem životu? Slijedite naš vodič kako biste bili sigurni da ćete uvijek odabrati najbolje cvijeće, bilo za svoju ženu ili djevojku, za mamu, za sestru, za prijatelja ili čak za njega.

POKLON ZA MAMU – 8 dobrih ideja

Nije lako izabrati pravi poklon za mamu. Najvažnije da je od srca….Pogledajte naših 8 prijedloga

Slatki mačići i cvijeće – samo pozitiva

Osim cvijeća, obožavamo mačke i male mačiće! Uz spomenuto, nadamo se da će vam ove simpatične mačke i mačići na slikama s cvijećem uljepšati dan.

Kako buket suncokreta unosi toplinu u prostor oko nas

Svijetli, živopisni cvjetovi suncokreta donose svjetlost u sobu poput izlaska sunca u vazi. Vincent van Goghova serija Suncokreti nastala je tijekom prohladnog ljetnog tjedna 1888. kada ga je vrijeme spriječilo da slika vani. U iščekivanju posjeta slikara Paula Gauguina, namjeravao je ukrasiti sobu za goste slikama suncokreta kako bi je uljepšao.

Eksperiment za djecu – Kako obojati cvijeće

Želite li svoju djecu naučiti malo više o prirodi? Bojenje cvijeća obrazovni je način kako cvijeće pije svoju hranu da bi ostalo živo!

6 razloga zašto je godišnjica braka jednako važna kao i vjenčanje

Vjenčanje spada u jedan od najvećih događaja u životu. Dani prije vjenčanja obično su ispunjeni zabavama, isprobavanjem odjela, vjenčanica, degustacijama kolača, pripremama oko ceremonije i zabave nakon. Tada dolazi i sam dan vjenčanja, sa svom svojom pompoznošću.
Ipak, vjenčanje je tek početak nove faze u životu, a puno toga slijedi nakon samog vjenčanja.
Donosimo vam 6 razloga zašto proslaviti godišnjicu braka:

Svaki mjesec u godini ima svoj cvijet? Koji je vaš?

Svi vole primiti cvijeće za rođendan. Jeste li znali da svaki mjesec ima svoj cvijet? To je točno – svi imamo cvijet koji možemo nazvati vlastitim.

Zapravo, postoji čitav jezik zasnovan na cvijeću i onome što oni simboliziraju! Dakle, prije nego što nekome poklonite cvijeće, naučite malo o tome koju poruku im šaljete. Svaki cvijet simbolizira nešto drugačije, pa možete otkriti da li simboli tog cvijeta odgovaraju obilježjima onih rođenih u odgovarajućem mjesecu.

Napravite kiblu od leda sa cvijećem

Želite li ovog ljeta impresionirati svoje goste? Napravite ovu posebnu kiblu od leda i cvijeća! Ovo je poprilično jednostavno izraditi i izgleda fantastično.Kibla sa cvijećem u 6 koraka:Provjerite koliko imate mjesta u zamrzivaču za kiblu sa cvijećem. Također ovo...