Na spomen cvijeta, na što vam prvo padne na pamet? Sigurni smo da većina vas pomisli upravo na ružu. Zašto baš ruža? Možemo potvrditi kako je ruža pravi klasik među cvijećem. Kada su ruže u pitanju, nije važno jeste li istinski ljubitelj cvijeća, ili vam je cvijeće ipak samo usputna dekoracija na stolu; ruža je ljepotica čiju vrijednost I posebnost prepoznaju I cijene sve generacije.

Kada je riječ o poklanjanu cvijeća; buket ruža sam se po sebi nameće kao logičan izbor. Buket ruža savršen je izbor za izražavanje ljubavi, privrženosti ili poštovanja prema dragim osobama. Mnogobrojne vrste I boje ruža, čine ovaj klasik izvrsnim izborom za svaku prigodu. Bilo da poklanjate buket ruža samostalno, ili pak kao dodatak drugom poklonu, jedno je sigurno- ruža će ostaviti željeni dojam.

U nastavku vam donosimo nekoliko različitih prigoda, u kojima će poklanjanje ruža zasigurno biti pun pogodak.

buket crvenih ruža

Buket ruža kao odraz romantike

 

Buket crvenih ruža idealan je za romantične prigode. Ukoliko niste sigurni kako pokazati vašoj boljoj polovici da vam je stalo, ili je jednostavno želite podsjetiti koliko vam znači. Crvene ruže reći će to umjesto vas. Osim što ćete izmamiti osmijeh na lice vaše voljene, ukrasiti ćete vaš dom ovim cvjetnim klasikom.

Vrste ruža

Ruže kao slavlje ljubavi u vjenčanom buketu

 

Nastavljam u ljubavnom, romantičnom tonu. Klasične ili mini ruže čest su izbor mladenki za njihov najvažniji dan. Odabir nježne, elegantne, profinjene ruže oplemeniti će i podići vaš dan na višu razinu, a za vaš će se buket otimati sve slobodne djevojke. Kada je o boji riječ, najčešći izbor su, pretpostavljate, bijele ruže. Kao simbol, nevinosti, čistoće i plahosti upotpunjuju samu simboliku vjenčanja. Ukoliko se želite poigrati ružinim buketom, možete bijelima dodati nekoliko nježno rozih ruža, kako bi upotpunili dojam nježnosti; ili pak nekoliko crvenih, ne bi li vaš buket poprimio dozu odvažnosti. Izbor boja svakako je vaš, ono što vam mi možemo potvrditi je da izborom ruže u vjenčanom buketu sigurno nećete pogriješiti.

buket ljubičastih i bijelih ruža

Buket ruža kao rođendanski poklon

 

Vama draga osoba slavi rođendan, a vi nažalost niste u mogućnosti doći. Buket ruža sa posvetom i dostava cvijeća na sam veliki dan obradovati će slavljenicu, a vi ćete ovom malom, a opet velikom gestom pokazati vašu privrženost I ljubav primatelju buketa. Čak I ako dolazite na proslavu, a ne znate što pokloniti, buket ruža pravi je izbor. Raskošan buket ukrasti će svu pozornost pri vašem dolasku, a biti će i prekrasan ukras na samoj proslavi. I u ovom slučaju, što se boja tiče, teško da možete pogriješiti, jedino bitno je da osoba kojoj je namijenjen njime bude zadovoljna.

buket narančastih ruža

Ruže za Majčin dan

 

Majčin dan obilježava se iz godine u godinu. Dan je to kada na simboličan način, sitnicom ili znakom pažnje, opet iznova pokazujemo našim majkama koliko smo im zahvalni za cjeloživotnu potporu I ljubav. Vremenom može doći do kreativne blokade kada je o poklonima riječ, no buket ruža uvijek je pravi odgovor. Odvažne crvene, profinjene roze, nježne bijele, ili pak kombinacija raznobojnih ruža. Buket ruža vašoj će majci izmamiti osmijeh na lice, a možda i pokoju suzu, a vi ćete još jednom potvrditi kako je nekada kada je riječ o poklonima; manje ipak više.

Recimo hvala buketom ruža

 

U današnjem užurbanom svijetu i kaotičnom načinu života, često zaboravimo reći hvala dragim ljudima ili onima koji su nam na bilo koji način pomogli. Nekada pak jednostavno ne znamo kako, pa to odlučimo preskočiti. Uz buket ruža, za time neće biti potrebe. Lijep, decentan buket svježih ruža reći će hvala baš onako kako vi to želite, dok će vaša zahvala buketom sigurno obradovati i iznenaditi primatelja.

 

Budući je život šarena kutija raznih događaja; osim lijepih i sretnih trenutaka, primorani smo proživjeti i one manje lijepe i sretne. I u tim slučajevima, ruže se pokazuju kao pametno rješenje  za iskazivanje poštovanja ili pružanje potpore.

lijepe crvene ruže

Buket kao poruka brzog ozdravljenja

 

U slučaju bolesti ili teških trenutaka, želimo dragim osobama poželjeti brz oporavak. Pokazati da nam je stalo i potaknuti ih na optimističnije misli i pogled na život. U takvim trenucima, buket ruža prava je poruka podrške i ljubavi koju odašiljemo u nadi da će osoba kojoj je namijenjen znati to prepoznati.

Ruže za posljednje zbogom

 

U najtežim životnim trenucima, kada dođe trenutak da ispratimo nama drage i voljene osobe, teško je razlučiti što reći i kako postupiti. Bol i šok zasigurno uzmu svoj danak. Na sprovodu tradicija bacanja ružinih latica ili pojedinačnih ruža na pokojnika prisutna je već dugi niz godina. U slučaju mlađe osobe ili djeteta prisutne su bijele ruže, kako bi naglasile mladost i nevinost osobe od koje se opraštamo. Sve je češća praksa i ostavljanja buketa ruža na samom posljednjem počivalištu. Buket ruža kao odaja počasti pokojniku i slavljenje njegova života.

 

Kao što iz gore navedenih primjera možemo vidjeti; poklanjanje buketa ruža ima zaista šaroliku primjenu. Od prijatelja, do partnera, roditelja i poznanika. U znak ljubavi, zahvale, dobrih želja ili poštovanja. Buket ruža, dar koji svojom raznolikošću I elegancijom zaokružuje cjelinu života.

Mirta Paoletić

Mirta Paoletić

Gost pisac za OPG Frezija

Svestrana jezikoslovka koja pisanjem članaka spaja posao i zadovoljstvo.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u Trgovinu