Buket ruža je savršeno sredstvo za izražavanje ljubavi i uvažavanja nekome posebnom. Tijekom godina razvoj i usavršavanje jezika cvijeća doveli su do povezivanja mnogih prilika s različitim vrstama ruža. Najčešće je boja ruže ta koja određuje njezinu prigodu; međutim, treba uzeti u obzir i druge čimbenike poput broja i vrste ruža. Sa svim različitim bojama i vrstama buketa od ruža, postoji kombinacija za gotovo svaku prigodu.

 

Buket ruža za romantične prigode

 

Očiti izbor za romantične prilike je buket crvenih ruža. Crvene ruže postale su ultimativni simbol ljubavi i idealne su za prigode poput Valentinova, godišnjice braka ili kad god želimo reći “Volim te”. Odnos crvenih ruža i romantike jedna je od najtrajnijih i najpoznatijih tradicija u cvjetnoj zajednici. Slanje desetak crvenih ruža prenijet će jasnu poruku ljubavi.

 

Ljubav i romansa nisu jedini razlozi za slanje buketa ruža. Mnoštvo je drugih važnih prigoda za koje su ruže prekrasna ideja za poklon. Evo još samo nekoliko primjera.

 

Buket ruža za vjenčanje

Bijele ruže tradicionalno se povezuju s vjenčanjima. Također poznata kao mladenka, bijela ruža simbolizira jedinstvo i čistoću povezanu s novom bračnom zajednicom. Buketi za vjenčanje često se sastoje od bijelih ruža. Mnoge ceremonije, posebno tradicionalne sadržavaju motiv bijele ruže.

Buket ruža za vjenčanje

Vrste buketa za vjenčanje

Jednostavni ili veliki kaskadni, boho ili bidermajer stil? Kad se radi o buketu za vjenčanje nema puno pravila dok je izbor ogroman. Pogledajte kako izabrati pravi buket za vjenčanje.

Buket za Rođendan

 

Osim što je izvrstan način za slanje sretnih rođendanskih želja, buket ruža može biti i prekrasan središnji dio rođendanske zabave. Za proslavu rođendana često se daju žute ruže koje predstavljaju prijateljstvo ili asortiman raznobojnih ruža.

već od 50kn

Buket cvijeća OPG-a Frezija

Naručite prekrasni buket cvijeća za rođendan prilagođen vašim željama i zadanom budžetu. Kontaktirajte nas i zatražite besplatnu ponudu.

Buket ruža za Majčin dan

 

Na Majčin dan može se ostaviti veliki dojam slanjem buketa ruža svojoj majci u njenoj omiljenoj boji. Ruže za majčin dan idealan su način da pokažemo koliko cijenimo sve što rade naše majke.

OPG Frezija

Što kupiti mami za rođendan osim cvijeća

Pogledajte 7 ideja za poklon majci kraljici osim cvijeća.

Ruže za zahvalu

 

Ruže su počasni simbol zahvalnosti i svaka se ruža može koristiti za zahvaljivanje. Međutim, prema tradicionalnim značenjima ruža, poruku zahvalnosti posebno prenose ruže tamno ružičaste boje.

 

Buket ruža za bolesnike

 

Obično se odabiru vesele i živahne boje kako bi se poslala poruka ozdravi mi przo ili da nekome uljepšate dan. Šareni buket ruža može biti upravo ono što nekome podiže raspoloženje i daje mu do znanja da se na njih misli.

Ruže za sahranu

 

Za izražavanje sućuti najprikladnije su nježne prigušene boje. Bijele ruže često se koriste pri sahrani mlađe osobe jer predstavljaju nevinost i čistoću. Blijedo ružičaste ruže još su jedan tradicionalni način prenošenja poruke suosjećanja. Ruže su se stoljećima koristile kao način izražavanja naših najdubljih osjećaja.

Vodić za kupnju cvijeća

Kako izabrati cvijeće za sahranu

Pogledajte naš vodič kako izabrati cvijeće za sahranu, kako napisati posljednji pozdrav, te raspored sahrana na groblju Lovrinac.

Danas, s bogatstvom izbora sorti i boja ruža, praktički nema ograničenja u vrstama prigoda za koje se mogu koristiti. Buketom ruža se možemo koristiti za zahvaljivanje ili čestitanje ili za izražavanje ljubavi i iskrenosti prema onima do kojih nam je stalo. S toliko različitih mogućnosti odabir pravih ruža ponekad može biti izazov.