Nekrolog (srednjovj. lat. necrologium, od nekro- + -log) posveta pokojniku u obliku zapisa, radijske ili televizijske emisije, članka u tiskovini, nadgrobnoga natpisa (epitafa), umjetničkog djela ili nekog drugog oblika (spomendana, podizanja spomenika ili sl.), često ovisno i o zanimanju posvećenika. Nekrolog se odnosi i na posmrtni govor pri ukopu pokojnika, dok u pravno-zakonodavnom smislu označava i popise tj. knjige (matice) umrlih.

Sve informacije o pogrebima

Na ovim ćete stranicama u svakom trenutku moći pronaći pregršt informacija – datum smrti, sve potrebne obavijesti o polasku pogrebne povorke, mjestu molitve, vremenu i mjestu pogreba s interaktivnom kartom, kako biste točno znali kada i kako doći na određeno groblje. Također imate mogućnost odavanja posljednje počasti pokojniku, a obitelji umrle osobe poslati sućut, nekrolog ili druge riječi podrške. U slučaju da ne možete doći na posljednji ispraćaj, moći ćete, primjerice, koristiti usluge pogrebnika kojega je obitelj angažirala i poslati cvijeće. Pročitajte kako naručiti cvijeće za sprovod.

 

Nekros.info je virtualni prostor na kojem živi mogu izražavati tugu i žalovanje te ostavljati pisani trag, fotografije, videouratke, pjesme i glasovne poruke kao sjećanja na svoje pokojne.

 

Korištenje stranice i potraga za informacijama je vrlo jednostavna – u pretraživač upisujete ime i prezime pokojnika, a ako niste sigurni u ime i prezime, do traženih informacija stranica  vas vodi kroz tzv. filtre tako da upišete državu, regiju, županiju, općinu, vjeroispovijest i drugo.

 

S obzirom na to da o većini pokojnika nema javnih objava u slučaju smrti, ovaj portal omogućuje obitelji da uređuje profil svojih voljenih umrlih objavljivanjem priča o njima, dijeljenjem uspomena, izlaganjem fotografija iz života, postavljanjem videozapisa i drugih informacija koje su, po procjeni obitelji, bitne u vezi umrle osobe.

 Virtualno mjesto za odati počast pokojnima

Nekros.info zapravo stvara i spaja jedinstvenu virtualnu zajednicu koja omogućava susret rodbine diljem svijeta bez prostornih ograničenja, uz jednostavan pristup, trajnu dostupnost i vidljivost, fleksibilnost posjećivanja, dijeljenje sadržaja s drugima.

 

Svaki pokojnik ima osobitu životnu povijest, ali ona se na klasičnom groblju ne vidi ili je vrlo štura. Uz ime i prezime, godinu rođenja i godinu smrti, te crticu između njih, o pokojniku se vrlo malo može doznati. Upravo ta crtica predstavlja cijeli život, a na stranici Nekros.info možete je definirati, oživjeti i zauvijek zapisati životni put voljene osobe, ispričati priču važnu najbližoj rodbini, kao i svim prijateljima i poznanicima iz cijelog svijeta. Korisnicima se, osim uz pisani tekst, pruža mogućnost sjećanja na pokojnika postavljanjem fotografija, zvučnih i videozapisa s obiteljskih susreta i druženja te cijelog niza drugih životnih događaja, stvarajući tako svojevrsni trag života pokojnika.

 

Svaka stranica korištenjem jednostavnog pretraživača prikazuje fotografiju profila pokojnika, važne informacije o obitelji, životnim razdobljima i posljednjem počivalištu. Karta će vam pokazati gdje se može naći grob, čak i broj parcele ako je groblje digitalizirano.

 Za sva vremena i bez granica

Povijest pamti velikane, o mnogim znanim istraživačima, znanstvenicima, umjetnicima… zapisano je na tisuće tekstova, ali nismo svi predodređeni za tako velike dosege i zato je tu stranica nekros.info koja će nadživjeti mnoge generacije. Mlađi naraštaji će svakako s interesom moći pogledati tko su ljudi koji su dio njihove obitelji, što su radili, u kom vremenu, s kime su se družili, kako su se zabavljali, i tako zapravo saznati tko smo mi – njihovi nasljednici.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u Trgovinu