Znate li koji se važan dan obilježava druge nedjelje u svibnju? To je upravo Majčin dan-dan kada možemo pokazati našim najdražim i najvažnijim ženama u životu koliko nam uistinu znače.

Nemate ideju koje joj cvijeće pokloniti i uljepšati taj poseban dan? U našem blogu potražite sve potrebne savjete od odabira boja do same vrste cvijeća.

 

Odabir boja

Iako oko službenih boja za Majčin dan postoje nesuglasice, ovih 5 se smatra najprikladnijima pa njih svakako uzmite u odabir:

CRVENA– simbolizira snagu, volju i istinsku ljubav.

ŽUTA-simbolizira revnost, mudrost i poštovanje.

ZELENA-simbolizira balans, zadovoljstvo i novi život

PLAVA– simbolizira mir, stabilnost i posvećenost.

RUŽIČASTA– simbolizira vječnu majčinsku ljubav i ženstvenost.

 

Odabir cvijeća

Odabir cvijeća za ovaj dan predstavlja težak i izazovan zadatak, ali naš vodič nudi brzo i lagano rješenje.

 

1.Orhideje

Ovo cvijeće smatra se jednim od najboljih izbora za poklon majci jer označava eleganciju, profinjenost, poštovanje, savršenstvo i uzvišenost. Orhideje dolaze u širokoj paleti boja, ali za ovaj dan odaberite bijele i ružičaste.

 

2.Ruže

Koju god emociju želite iskazati možete to iskazati ružama jer su one klasičan i siguran izbor. Ružama za ovaj blagdan iskažite ljubav, zahvalnost i obožavanje, a umjesto crvene odlučite se za nježne pastelno narančaste i ružičaste tonove.

 

3.Tulipani

Tulipani su poznati i omiljeni zbog svoje savršene simetrije koja je simbol savršene, nesebične i bezuvjetne ljubavi pa su među našim favoritima za Majčin dan kako biste iskazali koliko Vam ona znači. Kod tulipana odlučite se za kombinacije boja-bijele, žute, ružičaste i crvene.

 

4.Božuri

Ovo elegantno i bogato cvijeće uljepšat će dan svake majke. Božuri simboliziraju niz pozitivnih i dobrih stvari, a samo neke među njima su dobra sreća i napredak, za Majčin dan odlučite se za ružičaste tonove.

 

5.Ljiljani

Ljiljani su bezvremenski klasik koji se uvijek smatra savršenim za Majčin dan zbog toga jer se obično veže uz nevinost i majčinstvo. Bijeli su simbol čistoće i nesebičnosti, ali možete se odlučite i za orijentalne ružičaste koji označavaju divljenje.

 

6.Alstromerije

6 nježnih latica alstromerije označavaju: upornost, razumijevanje, empatiju, smisao za humor, strpljenje i poštovanje- sve najljepše osobine majke i koje bi trebala dobiti zauzvrat. Možete se odlučiti za žarko narančaste, nježne ružičaste ili kraljevske ljubičaste.

 

7.Gipsofila

Pahuljasta, nježna i jednostavna , ali efektna  gipsofila svakako je jedan od najvećih hitova ove godine. Nije rezervirana samo za vjenčanja, a označava nevinost i vječnu ljubav. Obično ju nalazimo u kombinaciji s ružama, ali sve više se koristi i sama, dok je ovogodišnji favorit bojana u nijansama ružičaste, ljubičaste i plave.

 

Ali to nije sve!

Ne zaboravite uz cvijeće poslati majci i neku prigodnu poruku u kojoj joj u malo riječi možete iskazati koliko Vam je pomogla i koliko Vam još uvijek znači.

Ako nemate odmah ideja, ovo su neke koje možete odabrati ili Vas mogu nadahnuti:

1.Mladost prolazi, ljubav prestaje, prijateljstva se raspadaju, ali majčina nada nadilazi sve. – Oliver W. Holmes

2.Za opisati moju majku trebala bi pisati o uraganu u punom zamahu.-Maya Angelou

3.Mi smo rođeni iz ljubavi, a ljubav je naša majka.- Rumi

4.Ako je ljubav slatka kao cvijet, onda je moja majka slatki cvijet ljubavi.- Stevie Wonder

5.Kada pogledate u majku, gledate u najčišći oblik ljubavi koji postoji.-Mitch Albom

6.Majka je ona koja može zauzeti svačije mjesto, ali čije nitko ne može.-kardinal Mermillod

7.Majčinstvo: sva ljubav počinje i prestaje ondje.- Robert Browning

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u Trgovinu