Svi vole primiti cvijeće za rođendan. Jeste li znali da svaki mjesec ima svoj cvijet? To je točno – svi imamo cvijet koji možemo nazvati vlastitim.

Zapravo, postoji čitav jezik zasnovan na cvijeću i onome što oni simboliziraju! Dakle, prije nego što nekome poklonite cvijeće, naučite malo o tome koju poruku im šaljete. Svaki cvijet simbolizira nešto drugačije, pa možete otkriti da li simboli tog cvijeta odgovaraju obilježjima onih rođenih u odgovarajućem mjesecu.

karanfili

U zimi i mraku, karanfili pružaju jednostavne cvijetove koje svi cijene. Nije čudo što oni simboliziraju fascinaciju jer mogu cvjetati u uvjetima gdje mogu samo rijetki drugi cvjetovi. Ljudi rođeni u siječnju jednako su voljeni i cijenjeni kao i ovi cvjetovi!

Ono što je čak ugodnije od karanfila je da svaka boja ima različit simbol. Svijetlo crveni cvjetovi simboliziraju divljenje dok tamnocrveni cvjetovi simboliziraju ljubav. Dakle, naprijed i odaberite boju koja odgovara poruci koju želite poslati.

Karanfili su često prateći cvijetovi u stilskim buketima cvijeća, baš kao i vaš odani prijatelj koji je uvijek tu da vas podrži.

Veljača: Jaglac

Sreća, Posvećenost, Mladost, Privrženost, Prva Ljubav

rani jaglac

Vjerovatnno ste pomislili da je klasična crvena ruža simbol veljače. Ipak to je rani jaglac, biljka iz roda primula.

Ova nježna žuta trajnica simbol je mladolikosti i prve ljubavi koja dolazi s njom. Naziv primula zapravo dolazi od latinske riječi „primus“ što znači – prvo. Ovo ime je izvedeno iz činjenice da su primule neki od prvih cvjetova koji cvjetaju na proljeće. Iako je primula simbol mlade ljubavi, ona također simbolizira pobožnost. Da, njih dvoje mogu koegzistirati!

Ožujak: Narcis

Sreča, Novi početak, Oživljavanje, Poštovanje

 

sunovrat

S jarko žutim cvjetovima koji izviru iz lukovice, narcisi donose novi život i boju nakon duge zime. Nije upitno zašto oni simboliziraju nove početke i ponovno rođenje.

Uz povezanost sa svim novim stvarima, narcisi su i simbol poštovanja. Možda je to zato što ti cvjetovi čekaju pod zemljom cijelu zimu prije nego što se pojave u proljeće. Kad stignu, njihovi žuti cvjetovi stavljaju osmijeh na svačije lice.

Travanj: Gerberi

Razigranost, Optimizam, Jednostavnost, Transformacija

Žuti pompon

Svijetli i veseli gerberi su simbol travanja. Ovi jednostavni cvjetovi potiču optimističan pogled na život i tjeraju vas da vjerujete da se i ružne situacije mogu pretvoriti u nešto lijepo. Svi znamo da taj podsjetnik uvijek dobro dođe.

Svijetlih boja i gerberi imaju poseban stav koji objašnjava zašto ovaj cvijet simbolizira razigranost. Ako želite poboljšati nečiji dan, darivanjem gerbera je siguran način da to i postignete.

Svibanj: Đurđica

Sladak, Vješt, Sretna, Praktična, Unutarnji mir

đurđica cvijet

Ljekoviti i mirisni đurđevak pojavi se u proljeće nakon što prezimi kao lukovica. Bijeli cvjetovi u obliku zvona stvaraju osjećaje radosti i unutarnjeg mira, što objašnjava zašto se cvijet koristi kao simbol tih osjećaja.

Mali bijeli cvjetovi također su povezani s čistoćom, a slatkoća malih cvjetova donosi malo ljupkosti u prirodu oko nas. U Njemačkoj je pojava ovih cvjetova podsjetnik na svu radost koja slijedi u predstojećoj godini.

Lipanj: Ruža

Ponos, Ljepota, Strast, Dostignuće, Romantika

ruža juliet

Kao klasični cvijet za Valentinovo, povijest ruža koje simboliziraju ljubav seže sve do vremena starih Grka i Rimljana. Grci su ružu povezivali s Afroditom, božicom ljubavi, ljepote i strasti, dok su Rimljani ružu povezivali s Venerom, božicom ljubavi i romantike.

Kad prijatelju date ružu, odabrana boja utječe na ono što im govorite. Bijele ruže simboliziraju čast, pa su savršeni način da im izrazite sućut nakon gubitka. Da biste poslali poruku strasti i romantike, držite se crvene ruže.

Srpanj: Kokotić

Pozitivnost, Šarm, Potencijal, Dobre namjere, Živahnost

kokotić cvijet

S cvijetovima koji rastu okrenuti prema nebu, kokotić izmami osmjeh promatraču. Ovi cvjetovi, također poznati kao delphinium, tjeraju vas da izađete van i preuzmete svijet. Ako ste rođeni u srpnju, vjerojatno ste puni pozitivnosti i šarma, što je dio razloga zašto vas svi vole.

Ali kokotić nije samo za ljude rođene u srpnju. Također je savršen cvijet za nekoga kome treba malo ohrabrenja ili je usred velike tranzicije. Teško je ostati mračan i osramoćen dok gledate cvijeće koje krasi visoku stabljiku kokotića. Budući da dolaze u nijansama ljubičaste, ružičaste i bijele, možete odabrati boju koju volite.

Kolovoz: Mak

Mašta, Snaga, Uspjeh, Smirenost, Luksuz

mak cvijet

Ljekoviti mak ima latice koje se drže jako usprkos nježnom izgledu. Kada gledate kako se makovi njišu na vjetru, lako je vidjeti zašto oni simboliziraju smirenost. Uz njihov izgled, dijelovi maka imaju i umirujuće djelovanje, što dodatno objašnjava ovu simboliku.

Ovi cvjetovi također su vezani za moćnu maštu i osjećaj luksuza.

Rujan: Zvjezdan

Elegancija, Nada, Vrijednost, Strpljenje, Stabilnost

zvjezdan cvijet

Zvjezdani stoje snažno tijekom svih vrsta vremena, što objašnjava zašto simboliziraju stabilnost i strpljenje. Iako su njihove mnogobrojne latice prekrasne, nemaju šokantnu ljepotu, već precijenjenu eleganciju. Bez obzira kroz što prolazite, uvijek možete biti sigurni da će vam zvjezdan uljepšati dan.

Budući da su zvjezdani povezani s hrabrošću, također vam mogu dati snagu da se suočite sa svojim svakodnevnim borbama.

Listopad: Neven

Kreativnost, Strast, Toplina, Bogatsvo, Snaga

neven cvijet

Sa svijetlim zlatnim bojama latica, neven je savršen cvijet za listopad. Ovi cvjetovi simboliziraju toplinu i strast, a njihova topla žuta, narančasta i crvena boja su simboli nadolazeće jeseni.

Neveni su također povezani sa suncem i snagom koju pruža cijelom životu na Zemlji. 

Ovi topli cvjetovi također se povezuju s kreativnošću, pa su idealni ako ste zaglavili u svakodnevnoj kolotečini.

Studeni: Krizanteme

Prijateljstvo, Zdravlje, Dugovječnost, Iskrenost, Suosjećanje

posebna krizantema

Tek što vrijeme počinje hladiti, krizanteme počinju cvjetati. Ti veseli cvjetovi, donose žive boje u svijet oko njih dok sa obližnjih stabala otpada lišće.

Krizanteme dolaze u raznim bojama uključujući ljubičastu, žutu i narančastu; i one simboliziraju prijateljstvo i suosjećanje.

Prosinac: Bijeli Narcis

Prosperitet, Nada, Dobre želje, Vedrina, Inspiracija

bijeli narcis cvijet

Narcis je skupina cvijeća koja se može razlikovati od ostalih po njihovim središtima sličnim trubama. Sve vrste cvijeća narcisa odišu porukama blagostanja, dobrih želja i nade.

Ako se netko osjeća malo zbunjeno u vezi s životom, narcis im može pomoći pronaći nešto više jasnoće. Jednom kada razjasne svoj um, ovi cvjetovi mogu potaknuti kretanje u pravom smjeru.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u Trgovinu